6. syyskuuta 2017

Vuosi verstaalla


Aikalailla vuosi sitten aloimme Päivin kanssa remppaamaan uutta työtilaa meille. Uuden työtilan löytyminen jäi aivan viime metreille ja muutos tunkkaisesta hallitoimistosta toimivaksi sekä viihtyisäksi työtilaksi tehtiin siis vauhdilla. Nopeasti on vuosi mennyt ja ajattelinkin koota teille jotain vähän ajatuksia ja kuvia tuon vuoden varrelta.

Pakko tunnustaa, että alkuun vähän mietitytti millainen tila tavallisesta hallipaikasta saadaan. Tilassa oli ollut ennen meitä jos jonkinlaista yrittäjää, joista jokainen oli jättänyt jälkeensä jotain – muun muassa luovia sähköratkaisuja. Keskeltä hallia purettiin naisvoimin tunkkainen toimistotila pois ja tilalle rakennettiin väliseinä pienellä ikkunalla. Hallin kummassakin päässä on ikkuna ja näin valo kulkee meidän tilojen läpi.

Verstaan seinä pinnat on maalattu Tikkurilan Piazza Y487 -sävyllä. Tämä sävy oli edellisenkin verstaan seinällä ja toimii neutraalina sekä kauniita taustana vanhoille kalusteille.Miten uusi tila on toiminut?


Uusi työtila on ylittänyt odotukset. Toki alussa tuntui haikealta jättää vanha asemarakennus ja siirtyä ihan tavalliseen hallirakennukseen. Kaikki on kuitenkin toiminut paljon paremmin uuden paikan kanssa. Oman työtilani neliömäärä kasvoi muuton yhteydessä ja lisäneliöt ovat todellakin olleet tarpeen. Verstaan kautta on vuoden aikana kulkenut valtava määrä asiakastöitä. Kaiken kiireen keskellä on vähän kaikkea pientä jäänyt kesken. Ne tavalliset listat ja muutama sähköasennus pitäisi saattaa loppuun.

Verstaalla on myös järjestetty keväällä kursseja ja lisää on tulossa. Yritän tällä hetkellä kovasti etsiä kalenterista paikkaa vielä tälle syksylle. Viimeistään kuitenkin keväällä kurssitellaan!

Alla listattuna työt, jotka uudella verstaalla ovat jääneet mieleen ja olleet mielenkiintoisia tehdä. Kiitos vielä erikseen asiakkaille, jotka ovat tämä työt verstaalle tuoneet!


Kultaus ja kaappikello

Uuden verstaan ensimmäisiä isompia töitä oli vuoden lopulla kaappikello, jonka uudet osat kullattiin. Kaappikello saapui jo vanhalle verstaalle kesällä, mutta odotteli muuton ajan varastossa. Asiakas oli itse veistänyt kaappikelloon puuttuvat osat ja kunnostanut rungon. Lisää kaappikellon kultauksen vaiheista löydä tästä.Saarnikalusteet

Saarnikalusteet ovat olleet ison viilu- ja lakkapintainen työ tämän vuoden puolella. Viimeisimmät osat kalustosta lähtivät kotiin viime viikolla. Ruokaryhmän pariksi kuuluu siis vielä kaksi kaappia, joiden valtavan viilukorjauksen pääsette vielä näkemään ihan omana postauksenaan. Instagramin puolella (instagram stories) blogia seuraavat ovatkin nähneet jo vähän työvaiheita kaappien kanssa ja viime viikolla vilauksen myös valmiista kaapista.


Thonet tuolit

Thonetin- ja Kohnin taivutettuja pyökkituoleja on verstaalla käytännössä koko ajan. Tuolin suosio sisustuksessa näkyy siis hyvin myös verstaalla asiakastöissä. Näitä on aina mukava tehdä ja ovatkin yksi suosikeistani, jos asiakastöistä pitää valita. Thonet tuolin kunnostamisen vaiheita voit kurkistaa tästä.


Vanhat puutarhatuolit

Nämä tuolit eivät ole työnä olleet mitenkään ihmeelliset tai poikkeuksellisen haastavat, mutta lopputulos oli todella onnistunut. Näille tuoleille oli myös ihana antaa uusi elämä. Mieleen jäävät usein juuri tämän kaltaiset kalusteet, joiden muutos on iso ja taustalla on pala tärkeää historiaa sekä tunnearvoa asiakkaalle. Nämä puutarhatuolit palasivat takaisin paikkaan, missä ne ovat aina olleet käytössä.Vuosi verstaalla on siis ollut vilkas eikä näytä hiljenevän vuoden vaihdetta kohti. Kuukaudet ovat muuttuneet lyhyemmiksi, kädet ryppyisemmiksi ja ensi vuoden alussa elämää yrittäjänä on takana viisi vuotta. Verstaan tapahtumat ovat näkyneet koko ajan enemmän blogin puolella ja ainakin kävijä- ja hakutietojen perusteella aiheet ovat kiinnostaneet teitä kovasti. Saan myös paljon kyselyitä sähköpostitse ja näitä usein kysyttyjä aiheita pyrin nostamaan myös tänne blogin puolelle. Olen kokoamassa erikseen postausta näistä eniten kysytyistä aiheista. Restaurointiin liittyviä postausaiheita otan vastaan myös mielelläni – mikä siellä eniten teitä kiinnostaa? 

Instagramin puolella blogi löytyy nimimerkillä @localartisan.fi ja pelkät restaurointiin liittyvät jutut @restaurointilaurila. Yhteydenotot restaurointiin liittyen antiikki@restaurointilaurila.fi


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

2 kommenttia

  1. Vau miten upea muutos mikäli ymmärsin, että hallitoimistosta muutitte toimivaksi toimitilaksi itsellenne tilat. Työnantajani on etsinyt jo pidempään uusia toimitiloja vuokrattavaksi. Täytyy ehkä ehdottaa, että olisiko myös hyvä katsoa remontoitavissa olevia kohteita.

    VastaaPoista
  2. Työtilasta tuli todella hieno ja kunnostetut huonekalut ovat myös todella kauniita. Olemme haaveilleet myöskin suuremmasta työtilasta ja remontoimalla saisimme ehkä piharakennuksesta juuri siihen sopivan tilan. Sähköasennuksen ajattelimme jättää ammattilaiselle. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.