10. syyskuuta 2017

Pot Viapori – Keramiikkaa Suomenlinnasta


Kesän viime hetkillä poikkesin Suomenlinnassa, missä en ole käynyt viimeksi kuin pienenä. En ole tajunnut ollenkaan, miten nopeasti matka taittuu lautalla. Pienenä kaikki näyttää isommalta – niin myös lautta matka Suomenlinnaan.

Suomenlinnasta löytyy keramiikkojen työhuone Pot Viapori, missä poikkesin juuri ennen kotiin lähtöä. Heti sisään astuessa kiinnitin huomioni Johanna Ojasen ihaniin kuppeihin. Kupit ovat kahvattomia ja juuri käteen sopivia. Kupeissa oli ihania värejä, joista olisin voinut kotiuttaa jokaisen. Valitettavasti astioiden tarpeeni ei ole yksin asuessa kovin iso. Valtavan valinnan vaikeuden jälkeen mukaan lähti kaksi kuppia – valkoinen ja pehmeä vaaleanpunainen. Paikalla ollut keraamikko kertoi Johannan kuppien värien olevan Arabian vanhoja värejä. Kupit ovat kakkoslaatua eli pinnassa on pieniä virheitä – jos nämä nyt virheinä haluaa nähdä.

Pot Viapori on toiminut Suomenlinnassa vuodesta 1927 saakka. Syyskaudella ovet ovat avoinna yleisölle keskiviikkoisin klo 12-16, jolloin joku Pot Viaporin taiteilijoista on aina tavattavissa. Ostoksia voi tehdä käteisellä tai kortilla, mutta suosittelen varaamaan mukaan käteistä. Välillä maksupäätteiden yhteydet ovat huonoja ja omatkin kupit meinasivat jäädä saamatta.

Visiittini Suomenlinnassa oli valitettavan lyhyt ja ajattelin poiketa uudelleen vielä syksyllä. Suomenlinnassa on varmasti sama ilmiö kuin Vanhassa Porvoossa – kesäkauden jälkeen hiljenee, kahviloihin mahtuu istumaan ja koko paikka aukeaa ihan eri tavalla ilman valtavaa määrää turisteja.

TallennaTallenna

2 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.