2. syyskuuta 2017

Normann Copenhagen Amp ja led-lamput


Kaupallinen yhteistyö – Lamppuexpress

Ruokapöydän päällä roikkuu vihdoin ja viimein Norman Copenhagenin Amp -valaisin. Valaisin ehti viettämään hetken aikaa lattialla lojuen, koska kiinnitys kattoon vaati vähän enemmän kuin valaisimen nostamisen koukkuun. Vaikka päivittäin käytän porakonetta ja muita työkaluja jätä betonin porailun mielelläni jollekin muulle – tässä tapauksessa isälle. Kattovalaisimelle suunniteltu kohta ei osunut aivan ruokapöydän kohdalle eli valaisimelle piti laittaa ylimääräinen koukku kattoon. Valaisimen kannassa on pieni messingin värinen yksityiskohta, jonka pariksi valitsin vanhan messinkikoukun. Koukku ei kovin paljon johdon takaa näy, mutta näyttää kuitenkin hieman siistimmältä kuin tavallinen koukku. 

Olen todella huono sisustaja valaisimien suhteen, mutta nyt osui nappiin! Ampissa on juuri sopivasti valotehoa ja tunnelmaa pieneen asuntoon. Harkitsen samaa valaisinta pienemmässä koossa vielä sängyn viereen roikkumaan.


Olen Normann Copenhagenin Amp -valaisinta ihastellut isoissa valaisin ryhmissä. Valaisinta löytyy kahdessa koossa, joista molemmat toimivat oikein sijoitettuna myös hyvin yksin. Oma valaisin on tuota isompaa kokoa ja yksittäisenä valaisimena  myös erittäin kohtuullisen hintainen. Amp -valaisinta valmistetaan mustana, vihreänä sekä valkoisena. Valaisimen lampunkanta on marmoria ja lasikupu värillistä lasia, joka taittaa valon todella kauniisti. 


 Valaisimen valolähteenä on led-lamppu. Ledin kanssa tuli vastaan heti mielenkiintoinen ja ihan uusi ongelma. Valaisin ei nimittäin sammu vaikka virta katkaistaan. Kyselin tähän syytä valaisimen myyjältä ja muutamasta alan liikkeestä. Syitä ledin hehkumiseen voi olla eri tahojen mukaan liian pitkä johto valaisimessa, vanhat sähköasennukset tai huonolaatuinen led-lamppu. Oma lamppu on jo kertaalleen vaihdettu valaisimeen eli syy on todennäköisesti talon sähköissä ja vielä sähkömiehen vierailuun asti siis arvoitus. Omassa valaisimessa hehku on yllättävän voimakas ja vaatii kyllä ledin irrottamisen yöksi pienessä asunnossa. Onko teillä tullut vastaan samanlaista ongelmaa led-lamppujen kanssa?

Laadukkaan ja monipuolisen led-lamppujen valikoiman löydät Lamppuexpressin sivuilta, mistä lamppuja voi tilata edullisesti suoraan kotiin. Led-lamppu on energia tehokas ja kestävä – sen laatuun kannattaa siis panostaa.

Mitä pidätte valaisin valinnasta?


4 kommenttia

  1. Toimii todella kauniisti tuo valaisin yhteen muun sisustuksen kanssa!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Ja tervetuloa kurkkaamaan :) Täällä on vähän erinäköistä kun muuttopäivänä!

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.