11. heinäkuuta 2018

Kesärestauroijan muistilista


Kesä on maalinpoistojen aikaa. Julkisivun rapsutuksien ohessa sopivan tilan puutteessa moni kantaa maalinpoistoprojektinsa pihalle. Tämä on erittäin hyvä idea, mutta muutamat etenkin turvallisuuteen liittyvät asiat tuntuvat usein unohtuvan – niin oman kuin ympäristön osalta.

Vaikka työskennellään ulkoilmassa, kannattaa edelleen pitää hengityssuojain päässä. Kasvot ovat usein lähellä työstettävää pintaa ja näin hengitykseen kulkeutuu vaarallisia höyryjä. Sisällä suojalasit saattavat tuntua turhilta, mutta ulkona tuulenvire saattaa yllättäen heittää kuumat maaliroskat silmille. Silmälasit eivät ole sama kuin suojalasit ja myös kalliit silmälasit kannattaa korvaamattomien silmien ohessa suojata. 

Tekijän lisäksi pitää muistaa suojata myös ympäristö. Maaliroskien siivoaminen maasta on hankalaa, mutta niiden jättäminen luontoon on haitallista ympäristölle. Helpoin tapa on suojata alla oleva maan muovilla tai kankaalla. Maaliroskat kannattaa myös siivota välillä työn ohessa ettei tuuli pääse levittämään niitä. Teen myös sisällä työskennellessä pieniä siivouksia työn ohessa, jolloin roskat eivät leviä jalkojen mukana ympäriinsä. Jalkojen alla pyörivä roska on myös työturvallisuusriski. Maalinpoistosta aiheutuva roska kuumenee yllättävän paljon ja voi kyteä pitkään eli sitä ei saa heittää suoraan roskikseen. Kerään itse yleensä roskan erilliseen metalliastiaan. Myöskin työvälineet jäävät työn jälkeen kuumiksi. Kannattaa siis huomioida minne puhaltimet ja speedheaterit jättää työn päätyttyä – tai taukojen ajaksi.

Asutuksen läheisyydessä kannattaa varmistaa myös ettei maalinpoistosta aiheutuva käry pääse oman tai muiden asuntojen ilmastointiin. Sopivat etäisyydet kannattaa siis miettiä valmiiksi niin säilyy sopu myös naapurin kanssa.Ulkona työskennellä siis luonto ensin. Unohtamatta omaa työturvallisuutta.

TallennaTallenna

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.