14. heinäkuuta 2018

Fiskarsin antiikkipäivät ja kesän loput antiikin myyntitapahtumat


Yhden vuoden tauolla päädyin vapaalippujen voimin Fiskarsin antiikkipäiville. Pakko tunnustaa, että myyntitapahtumiin olen todella nihkeä maksamaan sisäänpääsystä. Moni tapahtuma on muodostanut ympärilleen niin paljon ohjelmaa ettei meneminen varsinaiselle alueelle ole edes mielestäni välttämätöntä – ellei tietenkin ole jotain varsinaisesti hakemassa. Hyvä esimerkki tästä on Loviisan Wanhat talot, joissa en ole enää vuosiin käynyt taloissa sisällä – kuitenkin aina kiertämässä pihakirppikset ja nauttimassa tunnelmasta.

Ihanaa myös huomata, miten koiraystävällinen koko tapahtuma sekä Fiskars alueena olivat. Tänne voi siis ehdottomasti suunnata koira matkassa!


Myös Vilgot oli varsin iloinen tapahtumasta ja sen koiratarjonnasta. Ihania tyttöjä tuntui tulevan vastaan, joka kulmalla. Tämän tytön ihania valjaita myy Fiskarsin Design Shop Kantti. Kantti on ehdottomasti kurkistamisen arvoinen paikka, josta itsellekin tarttui matkaan muutaman kauan kaivattu tavara. Kiitos vielä tämän koiruuden emännälle, joka vinkkasi paikasta!Vanhat täytetyt eläimet eivät tunnu menettävän suosiotaan. Ensimmäistä kertaa törmäsin täytettyyn lepakkoon. Ulkoa löytyi myös täytetty bambi, joka tuntui kuitenkin lähinnä vain surulliselta. Samalla myyjällä on muistaakseni muutamia vuosia sitten ollut myös samoja surullisia tunteita aiheuttanut lokinpoikanen. Vaikka lintujen ystävä monessa muodossa olenkin ei mikään eläinlapsi täytettynä vaan jotenkin toimi – ainakaan omalla pöydällä. 
Vilgot on selvästi oppinut, että äidin kanssa kun ollaan liikenteessä aiheeella antiikki, kannattaa vaan ottaa rennosti. Varsinkin jos kamera on matkassa.

Tässä lista – josta varmasti puuttuu jotain – kesän lopuista poikkeamisen arvoisista antiikin myyntitapahtumista. Lisätkään kommentteihin jos mieleen listalta puuttuva ja mielenkiintoinen tapahtuma antiikkiin liittyen.mAlta löytyy linkki myös rompetoreista kiinnostuneille! 

Oulun antiikkimarkkinat 17.-19.7
Jokelan antiikkimarkkinat vanhalla tiilitehtaalla 21.7
Inkoon antiikkipäivät 21.-22.7
Porvoon antiikki-, taide- ja keräilymessut 21.-22.7
Aitoon antiikki- ja keräilymarkkinat 4.-5.8
Hagelstam kuukausihuutokauppa 14.8
Loviisan Wanhat Talot 25.-26.8


Erittäin sekava, mutta monipuolinen lista rompetoreista löytyy tästä.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.