9. heinäkuuta 2018

Matkalla koiran kanssa


Olen kesän reissuilla ollut todella iloinen nähdessäni, miten paljon koiria ihmisillä on matkassa mukana. Moni miettii koiraa ottaessa, miten paljon se sitoo varsinkin matkaa suunnitellessa. Toki koira lisää reissuun omat haasteensa – kuten lapsetkin. Ei kuitenkaan lapsiakaan jätetä kotiin odottamaan tai viedä hoitoon jokaisen reissun ajaksi. Itselleni koira on aina ollut samanarvoinen perheenjäsen kaikkien muiden rinnalla. Aina mukana kulkenut Vilgot on myös oppinut erittäin hyväksi reissukaveriksi. Mitä isomman ongelman koiran mukana pitämisestä teet, sitä isompi ongelma se on, kun koira kasvaa isommaksi. Reippaasti siis koira mukaan pienestä asti!
Meillä Utön reissulla matkassa oli mukana kolme koiraa; kaikille lukijoille jo varmasti varsin tuttu Vilgot sekä Milo ja Yoko. Reissu kolmen koiruuden kanssa sujui todella hyvin ja yöpyminenkin onnistui niin rauhallisesti pienessä majoituksessa, että naapurihuoneen pariskunta ihmetteli aamulla oltiin meidän huoneessa yövytty ollenkaan.

Alla pieni muistilista koiran kanssa matkaavalle. Nämä kannattaa siis ainakin huomioida niin kaikkien matka sujuu mukavasti.


Muistilista koiran kanssa matkustavalle

Varmista etukäteen, missä koiran kanssa saa olla esimerkiksi laivalla. Moni laivayhtiö vaatii koiran kanssa matkustaessa erikseen varattavan hytin.

Kotimaan ulkopuolelle lähdettäessä koira tarvitsee oman passin. Passin saa edullisemmin muun eläinlääkärikäynnin yhteydessä eli kannattaa harkita passia jos asiaa on muuten eläinlääkärille.

Pohjavillattoman koiran kanssa pitää muistaa vaatteet myös kesällä. Meidän matka Utön saarelle kesti melkein viisi tuntia yhteysaluksen kannella. Vilu olisi itsellekin tullut ilman takkia.

Muista varata koiralle vettä ja oma kuppi. Ja tietenkin ne ruuat.

Olen itse todella neuroottinen koiraäiti. Tämä tarkoittaa sitä, että reissuun selvitän aina valmiiksi lähimmät eläinlääkärit. Näitä on ikävä alkaa paniikissa selvittämään kun jotain sattuu. Myös perus ensiaputarvikkeet kannattaa olla matkassa.

Isommalle koiralle kannattaa hankkia viilentävät liivit tai -alusta kesäreissuille.

Kaupunkikoiralle itsestään selvät kakkapussit saattavat myös unohtua, jos reissuun lähdetään maaseudulta.

__

Kirjoittelen vielä erikseen Utöstä ja miten matka sinne onnistuu – koiran kanssa tai ilman. Ihania kesäreissuja koirien kanssa!

1 kommentti

  1. Niilo on tottunut matkaaja...aina mukana. Moni hotelli ottaa koirat tosi hyvin huomioon. Parasta ehkä oli Kouvolassa, kun Niilo sai oman tervetuliaispaketin...jossa oli nameja sun muuta kivaa..:)

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.