5. heinäkuuta 2017

Uusien puuosien patinointi


Välillä vanhojen huonekalujen kaikki osia ei voida pelastaa. Silloin tehdään uusia. Tämä ei ole ongelma, mutta päänvaivaa voi aiheuttaa uuden osan pintakäsittely vanhojen pintojen kanssa samannäköiseksi. Jos pintakäsittely on kuultava huomaa sävyeron uuden ja vanhan puun välillä heti. Olen itse löytänyt tähän Thonet tuolien kanssa erittäin toimivan ratkaisun!


Wieniläistuoleissa on istuimena yleensä rei'itetty vaneri tai punonta. Vaneri hajoaa helposti pintakäsittelyn kuluessa. Jos vaneri pääsee vielä irtoamaan osittain reunoista jää reunaan helposti kiinni vaate, joka repäisee pinnan rikki. Lähes poikkeuksetta joudun uusimaan istuimia, jotta tuoleista saadaan taas käyttökuntoisia huonekaluja.



Olen näille uusille vaneripinnoille laittanut Herdinin antiikkipetsiä. Tämä petsi antaa pinnalle vanhan ja patinoituneen puun sävyn. Olen itse välillä ohentanut petsiä enemmän tai laittanut useamman kerroksen jos tarvetta tummemmalle patinalle. Kuvassa valmis pinta on vielä märkä ja todellisuutta kellertävämpi. Sävyn ei kuitenkaan tarvitse olla juuri samanlainen vanhan pinnan kanssa, kunhan kontrasti pienenee. Tähän päälle on helpompi tehdä varsinainen pintakäsittely.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.