2. heinäkuuta 2017

Äidin kasvimaalta pakkaseen


Pakastin kotona on niin tyhjä ja uusi, että onnistuin pakastamaan ensimmäisenä ohjekirjat. Viileiden manuaalien tilalle yritän tänä kesänä ja syksynä saada mahdollisimman paljon kaikkea ihanaa talveksi. Äidillä on ollut ruuhkaksi asti raparpereja, joita olen pilkkonut ja pussittanut omaan pakkaseen. Mansikoiden kanssa näistä tulee todella raikas ja kesäinen aamupala smoothie! Oma aamupalani on lähes poikkeuksetta smoothien muodossa eli pakasteita kuluu säännöllisesti ja reippaasti.


Pakkasin pilkotut raparperit Ikean pikkuisiin pusseihin, joista niitä on helppo jäisinä ottaa käyttöön pienikin määrä. Laatikkoihin pakastaessa pienetkin palat jäätyvät helposti yhteen ja koko määrä on pakko käyttää kerralla. Nämä ovat olleet todella hyviä pusseja ja niiden loppuessa tulee kova kiire Ikeaan.



Omat raparperit päätyvät siis suurella todennäköisyydellä aamupalaksi. Mahdollisesti myös tarpeen tullen piirakkaan. Sen verran paljon raparperia tulee nyt pakastettua, että riittää varmasti kaikkeen mahdolliseen. Hyviä ohjeita ja ideoita raparperien kanssa otetaan siis mielellään vastaan!

2 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.