27. huhtikuuta 2017

Huonekalun liimaus – Näillä vinkeillä onnistut!


Huonekalujen liimaus voi aiheuttaa päänvaivaa jos ei ole ihan varma, mitä on tekemässä. Tai enemmän päänvaivaa on edessä jos huonekalun onnistuu liimaamaan väärin. Verstaalla tuskastuttavat säännöllisesti huonekalut, jotka joku on joskus liimannut huonosti. Pahimmassa tapauksessa liitokset eivät ole kunnolla kiinni, huonekalu on vinossa tai avatessa liitos hajoaa, kun on käytetty liian kovia liimoja. Tässä muutama vinkki joilla vältät pahimmat mokat ja projekti on vähemmän stressaavaa!

Huonekalua purkaessa merkitse liitokset. Tämä helpottaa kummasti kootessa! Itse merkitse liitokset pariin kertaan, koska aina joku merkeistä onnistuu katoamaan.

Puhdista liitokset vanhasta liimasta. Näin liitokset istuvat paremmin paikalleen ja uusi liima mahtuu liitoksiin.

Tarkista, että liitokset istuvat paikalleen ennen liimausta. Tämä kannattaa oikeasti tehdä eikä todeta liiman laittamisen jälkeen, että liitos ei menekään kiinni.

Ota puristimet esille valmiiksi ja varmista, että niitä on riittävästi. Varmista myös, että puristimet ovat sopivan pituisia.

Käytä samaa liimaa, mitä liitoksista löytyy jo ennestään.

Puhdista ylimääräinen liima heti pois märällä rätillä. Huonosti puhdistettu valuma voi imeytyä puuhun ja näkyä ikävästi pintakäsittelyn alla. Erityisesti petsattavien pintojen kanssa kannattaa olla tarkka.

Tarkista ristimitta. Huonekalun ollessa lopulta kasassa ja puristimien ollessa paikallaan tarkista, että huonekalu on suorassa. Ristimitan heittäessä voit löysätä tai kiristää puristimia.

Mukavia ja vähän helpompia liimauksia!

TallennaTallenna

4 kommenttia

 1. Hei, kommentti ei liity nyt mitenkään aiheeseen, mutta ajattelin kysyä sinulta vinkkiä. Minulla olisi hopeapajusta tehty pölli-istuin. Haluaisin että puun sävy pysyisi melko vaaleana. Millainen käsittely olisi paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mahdollista niin jätä käsittelemättä kokonaan. Öljyäminen suojaa puuta, mutta nostaa puun sävyä esille ja pinta saattaa tummentua hiukan. Voit toki kokeilla öljyä varovasti johonkin huomaamattomaan kohtaan.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Hyvää kevättä :)

   Poista
  3. En tiedä mitä liimaa on aiemmin käytetty, onko mitään suositusta liimaksi tuolin jalkojen uudelleen liimaukseen?

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.