3. toukokuuta 2017

Öljykangastakin paikkaus ja vahaus


Täällä on tullut ennen vappua vettä kaatamalla ja vähän rakeitakin muistona talvesta. Onneksi takatalvea kesti vain hetken ja ollaan taas kevään puolella. Luvassa on varmasti vielä kylmiä sadepäiviä ja nyt onkin hyvä hetki kaivaa esille öljykangastakit ja vahapurkit. Öljykangastakkia parempaa välikausitakkia en keksi. Toimii hyvin keväällä sekä syksyllä ja tarpeen tullen myös kesällä! Tämä takki on ikuinen – kunhan sen muistaa huoltaa säännöllisesti ja oikein!Ohjeet öljykangastakin vahaukseen löydät tästä. Edelleen mennään näillä vanhoilla ohjeilla, koska uusia vahauksia ei ole ollut tarvetta vielä tehdä. Uusi Barbourin Beadnell on ollut käytössä alle vuoden – jos oikein muistan. Vanhalle takille sattui ikävä vahinko Barbourin huollossa ja takki tuli läpivahattuna takaisin. Uusi Beadnell tuli korvauksena ja sain onneksi pitää myös vanhan takin (pitkän kädenväännön jälkeen). Vaha kuluu takeista ajan kanssa ja toivotaan, että näin käy myös tämän vahausmokan kanssa.


Tässä epäonnistuneen vahauksen saaneen takin hyvin onnistuneet paikkaukset. Paikkaukset on tehty niin hyvin, että vahausmoka harmittaa melkein vähän vielä enemmän. Takin vuorikankaaseen tehtiin paikkapalat paksummasta puuvillasta ja takin hihojen kuluneet kohdat korjattiin pikku paikkojen sijasta isoilla kainaloon asti ulottuvilla paikoilla.

Omalle kohdalleni sattuneesta vahingosta huolimatta suosittelen lämpimästi laittamaan takin korjaukseen, kun sille on tarvetta. Korjauksia ei kuulemma tehdä ilman, että takki vahataan samalla – en todellakaan ymmärrä miksi. Omassa tapauksessani takki oli vielä juuri edellisenä syksynä vahattu.  Tästä virheestä on varmasti opittu ja toivon kovasti, että näitä ei enää muiden takeille tapahdu. Korjauslomakkeessa kannattaa kuitenkin erikseen huomauttaa jos kyseessä on kevyempi öljykangastakki, kuten tässä tapauksessa.

Öljykangastakin huolto – muista nämä!

Öljykangastakkia ei saa koskaan pestä koneessa tai pesulassa. Puhdistus tehdään kylmällä vedellä ja sienellä, jonka jälkeen takin annetaan kuivua rauhassa.

Öljykangastakki vahataan 1-3 vuoden välein käytöstä riippuen.


Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.