18. kesäkuuta 2016

Syvänapitettu sängynpääty


Varmaan jo ilmekin kertoo, että meillä on nyt kaikki toiveet ja odotukset ylittänyt sängynpääty. Pääty on osoittautunut ensimmäiset viikkojen aikana myös todella käytännölliseksi eikä vain kauniiksi sisustuselementiksi. Sängynpääty luo vuoteeseen ihanan varjon ja tuo pehmeyttä isoon tilaan. Makuuhuoneemme on melko iso tila ja varsinkin yksin nukkuessani tila voi tuntua turhankin avaralta. Verhoja en koskaan ole halunnut tai oikeastaan löytänyt sellaisia, mitkä olisin halunnut. Nyt pääty tuo kaivatun näkösuojan vuoteen takana olevalle ikkunalle. Päätyyn valitsemani kangas on Orient Occidentin Italiassa valmistettu Varole (sävy 23 t). Kangas on huopamainen villakangas, jota suositellaan myös julkisiin tiloihin – kulutuskestävyyttä siis löytyy. Kankaassa on 70% villaa, joka on kierrätysmateriaalia. Valoresta löytyy valtava määrä värivaihtoehtoja ja jo pelkästään harmaan sävyjä oli sen verran, että päätös oli vaikea. Samasta kankaasta tehtiin vuoteeseen myös helmalakana.
Miehellä meinasi (ja varmaan tekijälläkin) mennä hermot päädyn korkeutta tuskaillessani. Kannoin mallin pari kertaa takaisin kotiinkin vaikka päätös oli jo tehty. Loppumetreillä päätyyn tuli siis lisää korkeutta. Aluksi suunnittelin matalampaa päätyä, koska pelkäsin päädyn näyttävän korkeampana hassulta näin pienessä vuoteessa. Omaan silmääni liian korkea syvänapitettu pääty näyttää herkästi yliampuvalta ja menettää samalla tyylikkyytensä.

Meidän päädyssä nappien välille jäävät taitokset on ommeltu eli ne eivät pääse elämään käytössä. Välillä näkee päätyjä joissa taitokset repsottavat, kun kangas on venynyt. Tätä en tullut itse ajatelleeksi, mutta onneksi Verhoomo Kronoksella tämäkin on hallussa.


Pääty on vielä kiinnittämättä, mutta on pysynyt todella hyvin pystyssä ilmankin. Meillä on ikkuna ja sen alla patteri suoraan sängyn takana. Yleensä päädyt tuetaan ja kiinnitetään seinään, mikä tässä tapauksessa ei ollut mahdollista. Meidän pääty kiinnitettään vuoteeseen neljällä ruuvilla sivuilta ja takaa. Päätyyn pystyy siis todellakin nojaamaan, kun se on kiinnitetty paikalleen.

Suuri kiitos vielä Verhoomo Kronokselle upeasta työstä! Kyseinen verhoomo tekee meille muutkin tarvittavat verhoilut ja samoin myös omiin asiakastöihini, jotka vaativat verhoilijaa.
 

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.