20. kesäkuuta 2016

Restaurointi – mitä tapahtuu verstaalla juuri nyt?Viimeiset viikot ovat menneet maalia poistaessa. Varsinkin kuumina päivinä hengityssuojaimen kanssa työskentely voi olla todella tuskaista. En allergisena ja astmaatikkona jaksa kovin pitkää päivää hengitellä suojaimen läpi, joka ei ole koneellinen. Onneksi näiden vuosien jälkeen pinnat puhdistuvat jo hyvällä vauhdilla.

Pinkit kuulosuojaimet ostin aikoinaan työmaalla työskennellessä. Nämä eivät ikinä kadonneet mihinkään – kuten arvelinkin, pinkki ei ole raavaiden raksamiesten suosiossa. Ainoastaan kerran olen törmännyt mieheen samanlaisissa kuulosuojaimissa.


Verstaalla on tällä hetkellä maalinpoistossa kolme kirjoituspöytää, joista yksi on tämä. Pöytä on aikoinaan saanut kuluneen lakkapinnan päälle maalikerroksen, joka on todella ikävästi tunkeutunut alla olevaan viilupintaan. Pöytä on nyt vaatinut maalinpoiston kuumailmapuhaltimella sekä kaavinnan lakasta. Vihdoin aletaan olemaan voiton puolella ja voidaan siirtyä puukorjauksiin.Nyt pöydän kanssa mennään tämän näköisessä vaiheessa. Maali on siis poistettu ja vanha lakka kaavittu. Maalin alta löytyi vielä yllätyksenä mielenkiintoisia kittauksia. Kaareva vaneri on lähtenyt urastaan ja edellinen puuhastelija on korjaamisen sijasta päättänyt kitata uran umpeen ja jättänyt samalla vanerin elämään vapaasti. Hyvin se vaneri meni takaisin paikalleen, kun liimasin pohjankin takaisin paikalleen. Isompi homma oli kaivaa kitti ulos urasta rikkomatta viilutusta.

Pöydän kansi ja reuna vaativat uudelleen viilutuksen, jonka pariin pääsen tänään. Kannen viilu on tuhoutunut käytännössä kokonaan ja reuna osittain. Reunan kohdalla kokonaan uudelleen viiluttaminen taitaa kuitenkin taata siistimmän lopputuloksen.

Mukavaa maanantaita kaikille!

12 kommenttia

 1. Vau mikä muoto pöydässä. Tulee upea <3 Noi taidot on sellaisia, mitä tahtoisin oppia lisää. säännöllisin väliajoin haaveilen jostain kurssista tai vastaavasta. Toistaiseksi oma kädenjälki kyllä kelpaa kotikäyttöön tuleviin juttuihin.

  Hyvää ennakointia sulla kuulosuojainten kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Tässä pöydässä on vielä takana syvennys ja hylly eli pöydän voi sijoittaa vaikka keskelle huonetta. Kursseja olen aina välillä pitänyt – ihan muutamallekin ihmiselle :) Ja aina saa kysyä neuvoja :)

   Poista
 2. Onpa hyvät systeemit! Kiintoisa pöytä! Aurinkoista työpäivää! Tuija

  VastaaPoista
 3. Hieno pöytä sulla työn alla, en ole tuollaista ennen nähnytkään :-)

  VastaaPoista
 4. Meillä on mies tuollaisten pinkkien kuulosuojainten kera, mutta on kyllä vähän nuorempaa mallia eli 3-vuotias ;) Tulevaisuudessa sitten raksamiehetkin ehkä vapautuneempia värien käytön suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen värivalinta siellä siis! Varmasti on tulevaisuudessa värikkäämpää työmailla :D Aikoinaan tilatessani työvaatteita löytyi myös erikoisväreissä riipputaskuhousuja, mutta naisten kokoihin oli mahdollista tilata (ainakin silloin) vain perus mustat tai harmaat. Monikohan mies tilasi ne vadelmanpunaiset :D

   Poista
  2. Noi on kummia noi työvaatteet väriskaalat. Olemme tilaamassa töihin uusia vaatteita ja tarvitsen äitiysmalliset housut. Värivaihtoehdot on valkoinen. Todella kätevät työssä, jossa tulee välillä verta tai muita eritteitä päälle ja välillä joutuu könyämään lattiallakin. Lisäksi alushousut näkyy kivasti läpi :P

   Poista
  3. Eikä :D Käytän tällä hetkellä töissä eniten essua. Aina uutta ostaessa ensimmäisenä tarjotaan niitä pieniä tarjoilijan essuja. Välillä on jopa ihmetelty mihin kummaan tarvitsen koko essua, kun niitä ostaa yleensä vain miehet. Tämä ei kuitenkaan ole vielä mitään siihen verrattuna, kun lähden hakemaan puutavaraa tai työkaluja :D

   Poista
 5. Ihana pöytä ja mikä mieletön muotoilu :) Kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Tästä tulee kyllä kaunis, kun pääsee taas alkuperäiseen asuunsa :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.