22. kesäkuuta 2016

Täydellinen harmaa


Tikkurilan Piazza Y487 on luottosävyni. Koko verstaani on maalattu sillä (aivan varmasti myös seuraavakin verstas) ja valitsimme myös saman sävyn raikastamaan mökkisaunan pukutilaa. Ajatuksena oli maalata myös mökin iso oleskelutila Piazzalla, mutta koemaalauksen jälkeen totesin sävyn auttamatta liian vihertäväksi. Ilta auringossa sävy näyttää lähes mintunvihreältä. Valo tekee siis todellakin tempun tai sitten silmissä on jotain vikaa.

Olen edellisenä kesänä aloittanut maalaamaan mökin oleskelutilaa valkoisella jämämaalilla, jonka nyt totesimme liian kovaksi sävyksi. Nyt on tarkoitus mökille mennessä koemaalata Tikkurilan G487- sävyllä, joka löytyy samasta Harmonyn väriliuskasta kuin Piazza. Sävy on Piazzan rinnalla kuitenkin melkein punertava eli voi olla täydellinen vaihtoehto mökin seinälle. Sävyjen vihertävyyttä mökillä korostaa kellertävä mäntylattia ja punertava sävy kattolaudoissa. Ainakaan lattiaa emme ole maalaamassa eli lattian ehdoilla siis mennään.

Vinkki!

Käytän usein googlea avukseni, kun valitsen koemaalattavia värisävyjä. Värikoodeilla kuvia googlatessa löytää suuntaa antavia esimerkkejä oikeista kodeista ja onnistuneista kokonaisuuksista. G487 -sävyllä kuvia hakiessa vastaan tuli Vihreä Talo -blogin samalla sävyllä ja erittäin onnistuneesti toteutettu olohuone.

Mikä on teillä luottosävy? Oletko löytänyt sen täydellisen harmaan?

4 kommenttia

 1. Otsikon nähtyäni tulin kovalla kiireellä lukemaan :D Tikkurilalta Mulperia on myös kehuttu paljon ja olen sitä käyttänyt asiakaskotiin. Käytän laastinharmaana NCS S 1502-Y -sävyä, jossa on aavistus keltaista tuomassa lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse myös tuosta mulperista ja olen muutenkin enemmän lämpimien harmaiden ystävä. Mökille kuitenkin kaipaa raikkautta ja yritän nyt varovasti mennä sinne kylmemmälle puolelle :D

   Kiitos värivinkistä – pitää kokeilla! :)

   Poista
 2. Aikoinaan, kun maalailtiin seiniä harmaiksi, rakastuin Valamoon. Silloin se oli hieman beigeen vivahtava harmaa. Aika tumma. En tiedä mitä nykyään. Myös Piazzaa käytettiin, mutta silloin se oli lähinnä beige. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verstaan eteisessä olen käyttänyt tuota Valamoa. Siellä näyttää melkein siniseltä. Valo tekee siis paljon. Verstaalla Piazza näyttää juuri beigeen taittavalta harmaalta ja kotona sekä mökillä koemaalauksissa vihreältä :D

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.