26. toukokuuta 2016

Vinkit Tallinnaan matkaavalle


Tämä ei taida olla ensimmäinen mielikuva tai maisema, joka tulee mieleen kun ajatellaan Tallinnaa. Tämän näköinen maisema avautui meidän hotellista viime viikonlopun Tallinnan reissulla. Olen aiemmin majoittunut vain vanhan kaupungin hotelleissa – ehdoton suosikki sillä suunnalla on Savoy. Tällä kertaa valitsimme Tallinnan Swissotellin, joka on noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Halusimme hotellin jossa voi todellakin rentoutua – vanha kaupunki voi olla paikoittain rauhaton. Meillä oli Swiss Executive -huone, johon kuului muun muassa pääsy hotellin spa-osastolle sekä kuntosalille. Kuntoilusta meni päivittäinen kävely ja salilla kävimme lähinnä kurkkaamassa tiloja vaikka salivarusteet oli kyllä pakattu matkaan. Spa-osastolla sen sijaan pääsimme nauttimaan rentouttavasta hieronnasta ja lumoavasta allasosastosta. Hieronnat ja muut hoidot kannattaa varata ajoissa, koska paikka on suosittu.

Ainoa miinus hotellissa taitaa olla sijainti. Kävelymatka keskustaan ja vanhaan kaupunkiin on todella lyhyt, mutta aivan hotellin vieressä ole oikein mitään. Varsinkin illalla jouduimme käyttämään taksia. Alussa mainitsemani Savoy on siitä ihana, että samassa korttelissa on yksi suosikki ravintoloistani sekä erittäin mukava ja edullinen day spa.


Ravintola Fabrik oli ihana sattuma. Emme olleet tutustuneet tarkemmin Tallinnan ravintola tarjontaan ennen matkaa vaikka tarkoitus oli. En yleensä tykkää jättää ravintoloita sattuman varaan, koska siitä seuraa yleensä huono ravintolakokemus tai riita väsyneenä ja nälkäisenä ruokapaikkaa etsiessä. Kummaltakin kohtalolta säästyttiin tällä matkalla. Fabrik tosin veti riman niin korkealle, että mikään paikka ei tuntunut yhtä hyvältä sen jälkeen.
Alueina meitä ihastutti eniten Telliskivi ja Kalamaja. Molemmat ovat vanhan kaupungin ulkopuolella kävelymatkan päässä. Telliskivi on vanha teollisuusalue, josta nykyään löytyy suosittuja ravintoloita, kahviloita, design-liikkeitä, kirpputoreja, antiikkikauppoja ja tietenkin sisustusliikkeitä. Paras päivä Telliskivessä käymiseen on lauantai, jolloin pienimmätkin liikkeet ovat auki ja kaduilla on myös tapahtumaan.


Mielestäni Tallinna on matkailukohteena aliarvostettu. Tallinna on edullinen, monipuolinen sekä sijainniltaan täydellinen lyhyeen irtiottoon arjesta. Moni turisti ei käy vanhaa kaupunkia ja keskustan ostoskeskuksia pidemmällä ja jää paljosta paitsi. Kannattaa siis rohkeasti tutustua muuhunkin Tallinnaan. 

Kuulisin myös mielelläni teidän vinkkejä ja suositteluja seuraava reissua varten. Mitä muuten pidätte Tallinnasta matkakohteena?

4 kommenttia

 1. Tallinna on huippupaikka! Oma suosikki viime aikoina on ollut juurikin Kalamajan alue ja Telliskiven alue. Teinkin jonkun postauksen sieltä. Löytyy tunnisteista Tallinna, jos haluat käydä kurkkimassa. Kiitos näistä sun vinkeistä!

  VastaaPoista
 2. Tallinna on ihan mun suosikki paikka ympärivuoden ja monet paikat ovat jo muodustuneet vakio-käyntikohteiksi kun sinne mennään. Olisi mukavaa tutustua tuohon Telliskiven ja Kalamajan alueeseen ensi kerralla kun mennään. Osaatko suositella mitään tiettyjä kirpputoreja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista gunagolu! Mitään erityistä kirppistä ei jäänyt mieleen. Telliskivessä on iso hallikirppis, jonka nimeä en valitettavasti muista. Alue on kuitenkin kohtuullisen pieni eli varmasti tulee vastaan siellä kävellessä :) Syksy ollaan varmasti menossa uudelleen ja yritän silloin kirjata ylös kirppiksiä ja antiikkipaikkoja.

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.