30. toukokuuta 2016

Meidän Porvoo – Paras kirpputori, second hand ja vanhan tavaran liike


Vanhan tavaran liike, Sammontie 1 (Kevätkummun ostari)

Tämä paikka on uusin löytöni ja ehdoton suosikkini. Paikka sijaitsee Kevätkummun ostarilla, jossa toimii meidän postin noutopiste – kohtalokas paikka siis tehdä löytöjä aina postissa käydessä. Paikka ei välttämättä ole ulkoapäin houkutteleva, mutta sisään kannattaa astua siitä huolimatta. Omistajat ovat todella mukavia ja tavaroiden hinnat ovat enemmän kuin kohdillaan. Tavara vaihtuu myös sopivalla tahdilla.

Porvoon Löytöpiste, Mestarintie 19

Tämä on isompi itsepalvelukirppis Porvoon teollisuusalueella. Olen moneen kirppikseen menettänyt mielenkiintoni tavaran takia, joka ei liiku – juuri ne paikat jonne puolen vuoden tauon jälkeen tulee pistäydyttä ja tunnistat heti ovesta sisään astuessa tavaroita edelliseltä käynniltä. Toki Löytöpisteelläkin on niitä selvästi tunnistettavia vakiomyyjiä, mutta suurimmaksi osaksi tavara vaihtuu aktiivisesti. Tämä kirppis on myös oma suosikkini, kun vielä omia tavaroita myyntiin. Palvelu voi olla joidenkin työntekijöiden kohdalla hieman kömpelöä, mutta pääsääntöisesti ystävällistä. Ja mikä tärkeintä; täältä tekee hyviä löytöjä!

Doris & Duke, Kirkkokatu 3

Vanhan Porvoon laidalla sijaitseva second hand -kauppa. Täällä tuli käytyä useammin, kun asuimme itse Vanhassa Porvoossa. Liikkeestä löytyy erittäin laadukkaita ja hintavampiakin tuotteita. Olen itse tehnyt muutaman hyvän laukkulöydön täältä. Erittäin mukavat omistajat ja hyvä asiakaspalvelu!

8 kommenttia

 1. Hyvät vinkit! Varsinkin tuo ensimmäinen on oma suosikkini, siinä kun tulee käytyä lähikaupassa muutenkin aina niin helppo pistäytyä samalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde :) Tuolta tekee kyllä löytöjä – aina onnistun lähtemään jonkun löydön kanssa :D

   Poista
 2. Tuossa Vanhan tavaran liikkeessä on pitänyt käydä monet kerrat ja pojallekin siitä olen maininnut, että jossain vaiheessa kyllä käydään.

  Tein muuten huuto.netin kautta aivan loistavan löydön Porvoosta! Selailin kerran sisustuslehteä ja näin siinä kauniin klaffipöydän. Päätin, että sellaisen haluan minäkin ja kahden kuukauden etsinnän jälkeen löysin sellaisen omakseni ihan pilkkahinnalla huuto.netistä ja vieläpä Porvoon Kevätkummusta. Kunnostettava yksilö tietysti, ei sitä muuten olisi pilkkahinnalla pilattu. Pitäisi poistaa keltainen maali ja kannesta jo näkee, että joskus aikoinaan ollut kaunis tammipöytä.
  Tuossa yksi päivä palasin tuon aikaisemman sisustuslehteni ääreen ja huomasin, että ostamani vanha klaffipöytä on aivan sama pöytä, kuin mikä lehdessä! Aivan kaikki yksityiskohdat täsmäsivät. Jutussa omistaja kertoi, että pöydän on 100 vuotta sitten tehnyt Porvoon saaristossa asuva puuseppä. Olen yrittänyt saada selville, kukahan mahtaa tuo puuseppä olla. Mieheni puhui, että on hyvinkin tunnettu, jos kyseessä yksi ja sama, mutta ei saanut nimeä päähänsä. En pöytää ole vielä katsonut sen tarkemmin, ehkä sieltä jokin leima löytyy, tiedä sitten.

  Nyt kyselisin sinulta pöydän käsittelystä. Pöytä on edellisen omistajan mukaan 80-luvulla maalattu keltaiseksi ja edellinen omistaja on kannesta suurimman osan maalista poistanut. Alla on todella kaunis ja hyvässä kunnossa oleva tammipuu. Sävy on itseasiassa niin kaunis, että haluaisin jättää pinnan niin, eli mikä olisi sellainen pintakäsittely, joka suojaisi puupintaa, mutta ei muuta sävyä ja ehkä estäisi kellertymistä? Uskallanko lopun maalin poistaa maalinpoistoaineella ja pintaa hellästi hiomalla, vai tulenko kenties pilaamaan pöydän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana löytö – parasta on juuri nuo tarinat! Laittaisitko minulle sähköpostitse (antiikki@restaurointilaurila.fi) kuvia pöydästä niin osaan neuvoa paremmin :) Jos pöytä on Porvoon lähistöllä niin voin tulla myös paikan päällekin kurkkaamaan ja voidaan katsoa, mikä on paras tapa toimia pöydän kanssa.

   Poista
  2. Laitan tänään tulemaan s-postia :)

   Poista
 3. Oi! Mä en ole tuosta Kevarin paikasta ollut edes tietoinen! Kirpparit on kyllä viime aikoina muutenkin jääneet jotenkin tosi vähälle. Täytyypä käydä tekemässä kierros pitkästä aikaa. Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Se on aika hyvin piilossa oleva paikka, jos ei sinne ostarille päin muuten ole asiaa. Ehdottomasti kannattaa poiketa!

   Poista
 4. Kiitos näistä vinkeistä Sanna! Teemme (taas tänäkin kesänä) päiväretken Porvooseen ja olen kaivannut tietoja, mistä vanhoja ja käytettyjä tavaroita kannattaisi lähteä metsästämään. Otan nämä tiedot + kartan mukaan, ja luulenpa, että Porvoon tuliaisia lähtee taas läjäpäin Kuopioon kuljetettavaksi. ;)

  Aurinkoa Porvoon kesään! :)
  Mirkka Kuopiosta

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.