15. huhtikuuta 2016

Mökki kesäkuntoon


Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Eteisessä odottaa kaksi maalipurkkia ja työvälineet. Lauantaina mennään katsomaan, mitä reittiä pitkin päästään saareen näiden tavaroiden kanssa ja aloittamaan mökin laittaminen kesäkuntoon. Jäiden yli ei varmasti enää lähdetä, mutta voi olla ettei myöskään venettä saa vielä vesille asti. Onneksi saareen pääsee myös toista reittiä metsän läpi ja pienen sillan yli – saareen on siis joskus aikoinaan mennyt myös tie. Metsän kautta maalien kantaminen ei kuitenkaan houkuttele. Toivotaan, että loput maalit saadaan veneen kanssa saareen.


Ensimmäisenä muodonmuutoksen kokee meidän pienen pieni makuuhuone. Huoneeseen ei oikeastaan mahdu muuta kuin tuo vuode, joka on korotettu ikkunan korkeudelle. Nyt makuuhuoneen seinissä on valkoinen kuultomaalaus, joka on vähän tylsä ja paikoittain myös kummallisen sävyinen. Haluan tilan, jonne voi paeta hetkeksi valoa ja kesän kuumuutta. Makuuhuoneesta on siis tulossa luonnonläheinen ja tumma "pesä". Vielä en paljasta, mikä ihana sävy on kyseessä. Saatte kuitenkin maistiaisia projektin edetessä.

Toinen kevään aikana muuttuvista tiloista on sauna ja saunan eteinen, jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa. Sauna on taitaa olla aivan alkuperäisessä asussaan ja pinnat huutavat uutta käsittelyä. Saunan uudesta värimaailmasta ja ideoista tulossa lisää myöhemmin.

Makuuhuoneeseen sekä saunalle olen suunnitellut myös valaistukseen ja säilytykseen liittyviä diy-juttuja, jotka on helppo toteuttaa pienemmälläkin budjetilla. Hauska päästä puuhaamaan välillä sisustuksen pariin mökille, joka on paikkana ihan erilainen kuin kotimme.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.