24. huhtikuuta 2016

Koiranpäivä


Kuva – Suvi Ylikojola

Tänään on valtakunnallinen Koiranpäivä, jonka teemana on tänä vuonna "Lapsi ja koira". Tärkeästä ja hyvästä teemasta huolimatta poikkean aiheesta ja annan näkyvyyttä toiselle tärkeälle sekä koskettavalle aiheelle. Haluan oman näkyvyyteni antaa tänä Koiranpäivänä Espanjan galgoille. Tässä erittäin valaiseva ja hyvin kirjoitettu tarina, joka kannattaa heti alkuun lukea "Tappotarhalta sohvaperunaksi". Sisältö saattaa olla järkyttävää, mutta antaa todella hyvin kuvan siitä mitä galgon elämä on.

Haluatko auttaa?

Lentokummius. Espanjasta uuteen kotiin matkaavat galgo tarvitsevat lentokummeja. Lentokummina toimiminen ei maksa sinulle mitään, eikä vaikeuta matkaasi. Galgo matkaa Suomeen ruumassa eikä vaikuta matkatavaroittesi määrään. Käsimatkatavaroissasi kulkevat pelkästään galgon paperit ja mahdolliset lääkkeet. Espanjassa yhdistyksen edustaja auttaa koiran lähtöselvityksessä ja Suomessa kentällä on vastassa koiran kotihoitaja tai omistaja sekä yhdistyksen edustaja. Jos olet lentämässä Malagasta tai Madridista suoraan Suomeen ota yhteyttä Galgos del Fenixiin.

Kotihoitaja. Kotihoitaja tarjoaa galgolle väliaikaisen kodin Suomessa. Tämä ei eroa omistajuudesta ja sen velvollisuuksista muuten kuin, että galgolle etsimään järjestön kautta pysyvää kotia. Usein (ja ymmärrän kyllä miksi) kotihoitaja päätyy pitämään koiran pysyvästi. Lisää kotihoitajuudesta löydät tästä.

Kummigalgo. Voit halutessasi toimia kummina valitsemallisesi galgolle, joka odottaa kodin löytymistä tarhalla Espanjassa. Kummeja tarvitsevat erityisesti galgot, joilla on korkeat eläinlääkärikulut. Lisää tietoa tästä.

Uusi elämä galgoille -huutokauppa. Facebookissa toimivat huutokauppa, jonka tuotoilla autetaan galgojen turvatarhoja sekä yksittäisiä nopean avun tarpeessa olevia galgoja. Voit lahjoittaa tavaraa huutokauppaan tai auttaa huutamalla.

Adoptio. Suurin mahdollinen apu yksittäiselle galgolle on adoptio. Galgo on lumoavan kaunis koirarotu, joka sopii myös lapsiperheeseen. Tutustu rotuun ja ole yhteydessä järjestöön.

Kuvassa esiintyvä Erkki antaa upean esimerkin sille, että kaikesta voi selvitä – kun vaan annetaan siihen mahdollisuus. En Erkin tarinaa tarkemmin tunne, mutta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kiitos vielä kuvan ottaneelle Suvi Ylikojolalle ja Erkin omistajalle, että sain luvan jakaa tämän kuvan teidän kanssanne. Toivottavasti tämä koskettaa monia ja muuttaa monen muunkin galgon elämän parempaan suuntaan.

Galgoja auttava Suomalainen järjestö:
Galgos del Fenix

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.