27. huhtikuuta 2016

Meillä vartioi Verisure – kokemuksia kodin hälytysjärjestelmästä


Kirjoitin viime vuoden lopulla meidän pihalla hiippailleesta henkilöstä, joka aiheutti meille kysymyksiä ja huolta oman kotimme turvallisuudesta. Tutustuimme Verisuren hälytysjärjestelmään, joka asennettiin meille ennen vuoden loppua. Järjestelmä on ollut meillä käytössä kohta viisi kuukautta ja ajattelin kertoa teille, miten homma on toiminut.

Miten Verisuren järjestelmä sitten käytännössä toimii?  Meille on asennettu kameralla varustetut liiketunnistimet, jotka hälytyksen sattuessa ottavat kuvasarjan hälytyksen aiheuttajasta. Hälytyksen sattuessa meille soitetaan heti ja kerrotaan, mitä kuvissa näkyy. Mikäli kuvissa näkyy esimerkiksi savua, lähtee hälytys palolaitokselle heti. Kuvien perusteella voidaan myös helposti sulkea pois vikahälytykset esimerkiksi koirien kanssa tai ikävimmässä tapauksessa murron sattuessa tunnistaa tekijä. Tunnistimiin voidaan asettaa 35kg:n painoraja lemmikkieläimille, jolloin kotona oleva koira ei aiheuta hälytystä.  Meillä on tämä painoraja käytössä, mutta hämähäkinseittikin aiheuttanut tästä huolimatta hälytyksiä. Välillä huolestuttaa odottaako kotona kolmekymmentäviisi kiloinen hämähäkki, kun keskus totetaa hälytyksen todennäköisesti johtuvan hämähäkistä..
Kuva – Verisure

Hallintapaneelin alareunassa on kaksi SOS-nappulaa. Nämä yhtä aikaa alas painamalla lähtee ilmoitus keskukseen, puhelu keskuksesta meille ja tänne lähimpänä oleva vartija. Nappuloita on kaksi, jotta vältetään vikahälytyksiä. Erillinen SOS-nappula on mahdollista asentaa myös vaikka vuoteen viereen. Tämä on varmasti vanhemmille ihmisille hyödyllinen.

Palohälytyksen sattuessa älykkäät palovaroittimet alkavat puhumaan keskenään. Jos esimerkiksi keittiössä alkaa hälyttää, varoittavat myös muut hälyttimet puheäänellä hälytyksestä toisella puolella taloa. Laite toistaa siis "hälytys viereisessä huoneessa" – tämä on todella kätevää isossa talossa.


Ensimmäisessä kuvassa näkyvä valkoinen läpyskä on kulkulupa, jollainen löytyy jokaiselta asukkaalta. Kulkulupaa käyttäessä ei siis tarvitse näpytellä tunnuslukua. Näiden kulkulupien avulla voimme myös seurata kuka on tullut ja mennyt. Kulkuluvan voi myös rajoittaa, esimerkiksi siivoojalle, toimimaan vain tiettyinä kellonaikoina. Voit myös saada puhelimeet ilmoituksen heti, kun lapsi on tullut koulusta kotiin. Kadonnut kulkulupa on myös helppo poistaa käytöstä Verisuren aplikaation avulla. Aplikaatiosta voit myös seurata kodin lämpötiloja, ilmoittaa Verisurelle matkasta tai muusta poikkeavasta tai muuttaa nopeasti käyttäjien asetuksia.

Yhteenvetona Verisuren järjestelmä on toiminut vaivattomasti ja siihen on tottunut nopeasti. Koti on mukavampi jättää yksi, kun tietää sen olevan valvottu. Kotona yksin ollessa en enää reagoi jokaiseen ääneen, kun tietää avun olevan sitä tarvittaessa lähellä ja nopeasti täällä. Pari kertaa olen itse onnistunut aiheuttamaan hälytyksen kotona ollessa ja puhelu Verisurelta tulee todellakin heti.

Plussat ja miinukset

– Aiheettomat hälytykset (johtuvat yleensä koirista)

+ Turvallisuuden tunne kotona yksin ollessa
+ Älykkäät palovaroittimet
+ Alennus kotivakuutuksessa
+ Helppokäyttöinen
+ Tyylikkäät ja huomaamattomat laitteet
+ Erinomainen asiakaspalvelu 


2 kommenttia

  1. Mielenkiintoinen tuo hälytysjärjestelmän palvelukokonaisuus. Minua kiinnosti etenkin tuo, missä mainitset, että savuun liittyen lähtisi heti ilmoitus palolaitokselle. Ilmeisesti sama tapahtuu myös palovaroittimen osalta? Olen miettinyt meidän kesämökille ja muille tontin rakennuksille palohälytystä. Luin yhdeltä sivulta, että paloilmoittimet voisivat olla yksi vaihtoehto. Niihin kuuluu käyttöönottotarkastus ja määräaikaishuollot. Kuuluuko teidän järjestelmän palohälyttimiin huollot? Luultavasti toki on kyse varsin erilaisista laitteista mutta sama toimintaperiaate. https://alco.fi/

    VastaaPoista
  2. Ystäväni kanssa juuri puhuttiin, että he aikovat asennuttaa kattavat turvajärjestelmät kotiinsa. Täytyypä itsekin tutustua näihin asioihin vähän tarkemmin, sillä kyllähän hälytysjärjestelmät erilaisine palveluineen tuo lisää turvallisuuden tunnetta. Kiva kuulla, että näitä käyttämällä voi saada alennusta kotivakuutuksesta.

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.