31. joulukuuta 2015

Uudenvuodenaatto ja raketit


Meillä vietetään uudenvuodenaatto tällä kertaa koirien ehdoilla tai oikeastaan Ludden. Ludde on alkanut muutaman edellisen vuoden aikana pelkäämään kovia pamahduksia. En osaa sanoa mistä pelko on tullut. Pelästynyt todennäköisesti jotakin kovaa ääntä meidän huomaamatta asiaa.

Meillä oli tarkoituksena lähteä tänään saareen. Mies lähti jo eilen saareen lämmittämään mökkiä ja soitti rantaan päästyä ettei taida tulla mökkireissua. Muutamassa pakkaspäivässä oli rantaan ehtinyt muodostua noin 15 metriä jäätä. Päästään kyllä saareen muullakin kuin veneellä, mutta juuri muodostunut jää aiheuttaa vaaran koirille, jotka eivät ymmärrä pysyä poissa jäältä. Vuosi vaihtuu siis kotona hyvä ruuan ja elokuvien parissa. Onneksi tässä ei ole kovin lähellä naapureita raketteineen.

Muutama vinkki raketteja ampuville:

Sijainti. Tarkista onko naapurissa elämiä, jotka voivat pelästyä raketteja. Voit käydä toivottavassa naapureille hyvää uutta vuotta ja samalla kysyä pelkääkö koira tai muu eläin kovia ääniä. 

Aika. Raketteja saa ampua 31.12 klo 18-02. Tämä on pitkä aika eläimelle, joka pelkää. Malta siis rakettien kanssa iltaan asti.

Rakettien valinta. Vältä kovaäänisiä raketteja ja panosta sen sijaan värikkäisiin ja hiljaisempiin ilotulitteisiin.
 

Rauhallista uudenvuodenaattoa kaikille!

6 kommenttia

 1. Meidän Elmeri myös pelkää raketteja, tosin muutama viime vuosi on mennyt paljon helpommin kuin ensimmäiset pentuvuodet :) Mamman sylissä on hyvä! Ihanaa uutta vuotta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta teillekin! Luddella meni vuodenvaihde hyvin luun parissa ja ulkona poikettiin vain pikaisesti pissalla :)

   Poista
 2. Koirien rakettipelko on tuttua kavereiden ja siskoni koirien kautta. Ja eihän se rakettien ampuminen kovin järkevää ole oikeastaan muutenkaan - itse en sitä ainakaan kaipaa. Hauskaa uutta vuotta!

  Tuovi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta puolestani ilotulituksen voisi jättää ammattilaisille. Hyvää uutta vuotta teille!

   Poista
 3. Toivottavasti yö sujui hyvin ja kaikki raketit on nyt ammuttu pois. Me asumme maalla ja kävimme katsomassa järjestetyn virallisen ilotulituksen kauempana klo 18. Täällä kuului vain muutamia yksittäisiä raketin ääniä koko iltana ja yönä ja kun oli vieraita, niin koira keskittyi enempi valvomaan, josko jotain herkkuja tipahtaisi kuin pelkäämään raketteja :) Toinen rakettivarma koiramme täytyi lopettaa ennen joulua ja tämä hieman hermostuva oli nyt ainoana. Ainoastaan n. 10 min ajan kuunteli raketteja sohvan vieressä aavistuksen hermostunut ilme naamallaan. Tosi hienosti meni siis, sillä rakettipelkohan tuppaa yleensä pahenemaan vuosien saatossa ja näin meidänkin koiralla se on pikkuhiljaa lisääntynyt. Raketteja ikävämpi juttu on kuitenkin se, että koiramme on alkanut reagoimaan hieman ampumiseenkin ja asumme lähellä varuskuntaa...

  Minä en usko, että koira tarvitsee rakettipelkoon mitään suurta sykäystä vaan taipumus kehittyä pelkääväksi on olemassa jo. Tietysti se varmasti kehittyy äkillisemmin ja nopeammin, jos jotain sattuu.

  Sellainen myös kannattaa muistaa, että koira kannattaa pitää kytkettynä jonkin aikaa uudenvuoden molemmin puolinkin, ettei se pääse karkaamaan pelästyessään, jos joku paukuttaakin väärään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Erittäin hyvä muistutus tuo koiran pitäminen kytkettynä. Meilläkin Ludde kävi poikkeuksellisesti ulkona talutushihnassa. Ajattelimme vielä tänä iltanakin ulkoiluttaa kytkettynä, kun yleensä niitä ammuksi tuntuu löytyvät ihmisiltä..

   Ludde pärjäsi yllättävän hyvin. Salilla käydessämme kuunteli klassista musiikkia ja myöhemmin keskittyi luuhun. Kokeilimme myös rauhoittavaa liinaa, joka sidotaan koiran ympärille. Ainakin meillä näytti toimivan :) Meillä ammutaan toisinaan savikiekkoja ja Ludde pelkään myös haulikon ääntä. Pitää kokeilla tätä sidontaa myös silloin. Voisin tästä kirjoittaa ihan erikseen, kun pääsemme kokeilemaan.

   Lämmin osanotto teidän koiran puolesta <3 Hyvää uutta vuotta teille kaikille!

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.