1. lokakuuta 2015

Bye bye Barbour


Olen niin kiukkuinen ja pettynyt etten tiedä mistä aloittaa..

Viime keväänä rakkaaseen öljykangastakkiin tuli muutama repeämä ja päätin laittaa maahantuojan kautta takin korjattavaksi Barbourille. Takki oli matkalla tuplasti luvattua pidempään, mutta korjaukset olivat todellakin odottamisen arvoiset. Takissa oli valmiiksi hyvä vahaus, mutta minulle ilmoitettiin, että takki vahataan aina korjausten yhteydessä uudelleen. Minulle vakuutettiin, että takki on hyvissä käsissä valmistajan omalla korjaajalla. En olisi edes tajunnut epäillä sitä, mitä takille Barbourin oman työntekijän käsissä tapahtui.

Takki on vahattu pilalle. Takkini on kevytvahattu öljykangastakki eli vahaus on huomattavasti vähäisempi ja materiaali ohuempaa kuin klassisessa öljykangastakissa. Olen itse vahannut takin aiemmin todella varovasti ja onnistunut siinä varsin hyvin. Barbourin vahauksen lopputulosta ei voi kutsua edes vahingoksi. Vaha puskee läpi kaikkialta vuorikankaasta. Takin isommat ulkotaskut on vahattu sisältä ja hihansuut ovat aivan rasvaiset. Muutaman viikon käytön jälkeen myös selästä on tullut vaha läpi. Voisin jotenkin ymmärtää yhden vahingossa tulleen tahran sisäkankaassa, mutta koko takki kertoo jostain aivan muusta kuin vahingosta – tekijän huolimattomuudesta.

Maahantuojalta on pahoiteltu tapahtunutta ja tarjottu uutta takkia. Nyt pitäisi varmaan hyppiä riemusta, mutta ehto uudelle takille on vanhan takin luovuttaminen heille. Moni varmaan tässä kohtaa ihmettelee, että missä se ongelma nyt on. Suuri suru tässä jutussa on takin tunne arvo. Takkia ei myöskään valmisteta enää eli en voi saada samaa takkia tilalle. Takki, jonka olin kuvitellut kulkevan mukanani loppu elämän pitäisi siis antaa pois. Barbourilla tämä takki todennäköisesti päätyy reklamaation päätteeksi roskikseen. Haluaisin kovasti säilyttää takin ja toivoa, että vaha kuivuu vuosien varrella takista pois. Käyttökelvoton takki ei siis ole, mutta vahattu vuori ei ole kovin käytännöllinen – varsinkaan vaaleiden vaatteiden kanssa.

Aion olla yhteydessä vielä suoraan Barbourille tästä asiasta. Toivon kovasti, että siellä ymmärretään sukupolvia kestävien vaatteiden valmistajana, että nämä takit ovat omistajilleen enemmän kuin takkeja.

 Yhteenvetona en voi muuta kuin suositella näiden takkien omistajia rohkeasti vahaamaan itse omat takkinsa. Omat huolto-ohjeeni löydät tästä ja neuvon mielelläni jos jollekin tulee tarkempia kysymyksiä.

Parempaa onnea muille Barbourien omistajille!

11 kommenttia

 1. Voi ei! En ymmärrä vaatteiden vahauksesta kertomaasi enempiä, mutta sen tiedän, että vaatteelle roiskunutta kynttilänvahaa voi irrottaa laittamalla kankaan tai talouspaperin tahran päälle ja sitten silitellä lämpimällä silitysraudalla päältä, jolloin vaha siirtyy välissä olevaan kankaaseen/paperiin.
  Olisikohan sama tekniikka mahdollista tuollaisen ylimääräisen vahauksen poistoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös miettinyt vuorikankaan silittämistä, mutta tämä vaatisi saumojen avaamista. Vahattu pinta ei siis kestäisi lämpöä. Katsotaan tuleeko Barbourilta mitään vinkkejä :)

   Poista
 2. Äh! Olipa tökeröä.
  Ymmärrän harmistuksesi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kauhistuttava yllätys tämä ainakin oli :( Nyt pitää vain toivoa, että vastaava takki tulee joskus vastaan ebayssä :)

   Poista
 3. Tulin vihaiseksi täällä ruudun toisella puolella!!! Tosi törkeää noinkin isolta ja nimekkäältä, kuin Barbour, aivan uskomatonta työtä! Pidä pintasi ja yritä neuvotella, ymmärrän tunteesi takkia kohtaan, sehän on vähän niinkuin toinen iho syksyisin:))) Pidän peukut pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä todella isona yllätyksenä tämä moka. Isoin ärsytys on itselläni ollut maahantuojan asenne. Sähköpostissa sanoi, että nämä reklamoidaan virheellisinä huoltotoimenpiteitä.. tapahtuukohan vastaavia mokia siis useamminkin :(

   Poista
 4. Voi ei mikä juttu!

  Minulla on myös ongelmia barbourin takkini kanssa. Kyseessä on badminton malli jonka juuri ostin. Ilmeisesti takki oli juuri vahattu liikkeessä, koska käsiin jäi aika lailla sitä vahaa. Vein takin kotiin, ja illalla siihen oli jo tarttunut kauheasti kaikkea koirankarvaa ja pölyä. Se imee itsensä kaiken roskan, vaikka olisi henkarissa kaapissa. Kun teippiharjalla saa karvat ja muut pois, se on hetken päästä samanlainen. Auttaako tähän mikään?

  Toisen ongelman huomasin tänään. Olin ulkona takki päällä. Ihmettelin että miten käsivarret tuntuu oudon kosteilta. En edes yhtään hikoillut. Otin takin pois ja kokeilin kädellä hihojen sisäpuolta. Takin vuorikangas oli ihan pieniä pisaroita täynnä, ihan kun olisin hikoillut takin märäksi... Eikö takki hengitäkään yhtään? Osaatko sanoa mikä tuohon auttaa? Vai johtuuko siitä kun on juuri vahattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet öljykangastakit ja uudelleen vahatut takit ovat aina hetken aikaa todella "tahmaisia". Erityisesti kannattaa varoa nahkapintoja. Luulen, että tuo karvojenkerääminen loppuu, kun vaha alkaa kulumaan pois.

   Minulla on juuri tuon väärin vahatun takin hihat tuntuneet käytössä kosteilta (aiemmin eivät ole tuntuneet). Öljykangastakki kestää kosteutta ja tämä pätee tietenkin myös sisäpuolelta tulevaan kosteuteen. Kuulostaa kyllä kummalta, että noin voimakkaasti reagoisi. Kannattaa kokeilla muuttuuko takki käytössä ja jos ei, niin olla yhteydessä myyjään tai maahantuojaan.

   Tästä löydät maahatuojan yhteystiedot: http://www.barbour.com/static/contactus
   Olen omasta takista laittanut viestiä myös tähän osoitteeseen – customer.care@barbour.com
   Butiken På Landet -liikkeistä saat myös asiantuntevaa apua :)

   Poista
 5. Kyllä nyt vähän hermostuin tästä!

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.