8. heinäkuuta 2015

Kahden perheen koti
Meillä on talon rapsuttamista ulko-oven kohdalla hidastanut linnunpesä. Pesä on rakennettu jo edellisenä kesänä ja otettu uudelleen käyttöön tänä kesänä. Aloittaessamme pesässä oli viisi sinistä munaa joista on nyt kuoriutunut pieniä lintuja. Yksi pikkuisista oli tippunut reilu viikko sitten pesästä ja löytyi terassilta kuolleena. Neljän muun elämää saimme seurata viime lauantaille asti. Kaupasta kotiin tullessamme nämä neljä olivat viimein uskaltaneet lähteä pesästä maailmalle.

Nämä ovat olleen niin suoloisia seurata, etten millään haluaisi ottaa pois tyhjää pesää vaan odottaa ensi kesäksi taas uusia asukkaita.


10 kommenttia

 1. Oi mikä ihastuttava pieni pesä ja niin kaunis :)

  VastaaPoista
 2. Meiltä löytyi samanlainen pesä samanvärisillä munilla rakennustarvikkeiden välistä. Työmiehet eivät voineet valitettavasti sitä pesää säästää kun olisi muuten talonrakennus jäänyt kesken :( Olen aina ihaillut linnunpesien kauneutta ja sitä nerokkuutta millä kaikenlaisia tarveaineita on hyödynnetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi :( Tästäkin pesästä löytyi Ludden pihalla rikkomien lelujen vanua – kaikki on siis hyödynnetty :)

   Poista
 3. En kyllä minäkään haluaisi ottaa pesää pois, niitä on kyllä niin mukava seurata! Meillä on hallissa joka vuosi pääskysiä, ne pesät ei ole tiellä kun on niin korkealla. Se vasta mukavaa onkin kun pikkusilla alkaa lentoharjoitukset :)) Linnunpesät ovat kyllä todella kauniita ja niin suloista ne pikkuiset sielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pääskysenpesä rantasaunalla ja ovat siellä kyllä sotkeneet ihan urakalla. Todella suloisia kuitenkin – ihan kuin pieniä eskimoja pesän reunalla :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.