1. heinäkuuta 2015

Kymin Palokärki ja Ottosson


Nyt on pyöritelty vaikka minkälaisia värimalleja, tutkittu lehtiä ja ajeltu viikonloppuisin vertailemassa lähiseudun rakennuksien värivalintoja. Kokeiluja on tehty seinään Gysingen ja Ottossonin pellavaöljymaaleilla. Gysingen tuotteita voi tilata Porvoosta Kretuliinin kautta ja Ottossonia myy Kymin Palokärki. Gysingen tuotteita meillä on ollut paljon käytössä aiemminkin sisätiloissa ja Ottossonin tuotteita suosin verstaalla.

Voiton vei tällä kertaa Ottosson. Ottossonin sävyvalikoima on isompi (tämä ei välttämättä ole hyvä asia päätöksen tekemisen kannalta), maali kuivui koemaalauksissa nopeammin ja jälleenmyyjän noutovarasto on kätevästi aivan tässä lähistöllä.
Punainen seinä, keltainen ikkuna ja harmaa/valkoinen vuorilauta. Tämä on nyt tuntunut parhaimmalta väri yhdistelmältä. Suosikki on ehdottomasti keskellä kuvaa näkyvä lehdestä napattu kuva kahdesta ikkunasta. Tässä on sävyt todella kohdillaan! Ei liian räikeää vaan harmoonista vaikka värit ovat voimakkaita. Vuorilauta ei ole aivan puhtaan valkoinen vaan taitettu hieman harmaaseen.

Koemaalauksia on nyt tehty kuvassa näkyvällä faluninpunaisella sekä tummalla rautaoksidipunaisella. Faluninpunainen on alusta asti ollut se suosikki, mutta välillä se tummempi rautaoksidipunainen näyttää vaan niin kauniilta. Löytyykö joltain näillä väreillä maalattu talo?
Kymin Palokärjen noutovarasto löytyy Sannaisista ja on avoinna lauantaisin klo 10-13. Tuotteet saa tilattua myös kätevästi verkkokaupan kautta!


2 kommenttia

  1. Oi kuulostaa niin hyvältä! Mun värisuosikkeihin ja -yhdistelmiin olette päätymäsä. :) Meillä maalattiin talo italianpunaisella (keitettiin itse maali), joka oli toinen vaihtoehto tarkoissa takennustapaohjeissa. Jälkikäteen harmittaa ainoastaan se, että emme maalauttaneet puusepänikkunoita keltaisiksi, vaikka sitä hetken harkitsimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kyllä upean näköinen talo – myös sisältä! Usein käyn kurkkamassa blogia, mutten ole ehtinyt kommentoimaan :) Faluninpunaiseen ollaan nyt kovasti kallistumassa. Keltainen ikkuna on kaunis ja varmaan teilläkin helppo tehdä jälkikäteenkin. Meilläkin tulee vain ulkoikkuna keltaisella.

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.