18. syyskuuta 2014

Ikkunoita paperoimaan!


Taas on se aika vuodesta jolloin kannattaa alkaa kaivamaan ikkunapapereita esille. Varsinkin isomman ikkuna määrän kanssa kannattaa aloittaa jo ajoissa, että ehtii paperoimaan kaikki ikkunat ennen pakkasia. Pakkasten tultua ikkunapaperi ei enää tartu kiinni kylmään pintaan. Tuntuu niin hassulta mainita pakkaset, kun ulkona tarkenee vielä lyhythihaisessa.Ikkunapaperia löytyy eri valmistajilta. Aikalailla kaikki meillä käytetyt paperit ovat olleet samanlaisia ja yhtä ärsyttäviä laittaa paikoilleen. Joistakin tuntuu liima liukenevan kokonaan irti vaikka kuinka vähän kostuttaisi. 

Ostin tänä syksynä isomman rulla ikkunapaperia Porvoon Wanhasta Rautakaupasta, joka löytyy oman verstaani seinän takaa. Noin 200m:n rulla maksoi pikkuisen päälle kaksikymmentä euroa. Erona edellisiin paperirulliin oli ulospäin rullattu liimapinta. Tämä paperi yllätti todella positiivisesti! Ikkunat ovat paperoituneet vauhdilla, kun paperin käsittely on ollut mukavaa. Paperi on tarttunut pintaan todella hyvin ja pysynyt paikallaan – toivottavasti kevääseen asti.


Ikkunoiden tiivistys onnistuu eri vahvuisilla pellavanauruilla. Meillä olen käyttänyt ihan kunnon pellavaeristettä isompien kolojen kanssa.


Näitä isompia paperirullia löytyy siis Porvoon Wanhasta Rautakaupasta (paperi on valmistettu Ruotsissa). Mukavia paperointihetkiä vanhojen ikkunoiden omistajille!


2 kommenttia

  1. Tervehdys paperointipuuhien keskelle! Blogissani on Sinulle haaste :)

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.