19. lokakuuta 2013

Purkissa


Ensimmäinen ajatus ja toive Villa Olivian kettiötä suunnitellessa oli saada avohyllyt, joihin laittaa kuivatuotteet esille vanhoissa lasipurkeissa. Tämä toive toteutui ja on toiminut erittäin hyvin. Purkeista näkee hyvin mitä tarvitsee täydentää seuraavalla kauppareissulla. Moni kuivatuote viihtyisi varmaan asiantuntijoiden mukaan paremmin pimeässä. Meillä kuitenkin purkin kuin purkin sisältö tyhjenee aika nopeasti.


Vanhat lasipurkit ovat kirppislöytöjä, Villa Olivian ullakon aarteita ja osa jopa puutarhasta tehtyjä löytöjä! Yhden purkin olen kaivanut puoliksi mullan alta. Metallikantiset purkit ovat Riihimäen ja Karhulan, lasikantiset Kumelan ja Iittalan. Lasikantisia purkkeja löytyy yllättävän paljon kirppiksiltä. Usein myös ihan kohtuullisella hinnalla. Ainakin täältä Porvoosta.


Katseenvangitsijana keittiöstä löytyy lasipurkillinen samppanjapullojen korkkeja.


Vilgotin oma tähystyspaikka. Tästä näkee hyvin onko peuroja liikenteessä!


Siirsin keittiöön kesällä ulkona olleet yrttipurkit. Vesipisteen kohdalla ne on helppo pitää puhtaana ja muistaa kastella. Purkit on ostettu Stockmannilta. Yksi purkki toimii paikkana vanhoille saksille. Sakset ovat kaikki Domargårdin verstaaltani löytyneitä. Sakset ovat kuluneita, mutta edelleenkin todella teräviä!

10 kommenttia

 1. Pidän tosi paljon teidän keittiöstä :) Meilläkin säilytetään kuiva-aineita lasipurkeissa, tämän vuokra-asunnon persoonattomaan keittiöön ne tekee kodikkaamman tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan innolla miltä teidän keittiö tulee näyttämään. Aika monta samaa juttua, ainakin suunnitelmissa, on mistä tykätään :)

   Poista
 2. Minäkin suosin lasipurkkeja. Ne ovat mielestäni erittäin käytännöllisiä. Köökin korkeissa ikkunoissa on sellaiset hyllyt, joille on hyvä sijoittaa lasipurkit ja yrtit. Saavathan ne tosiaan hieman liian paljon valoa. Purkkien sisällöt siis ja kesäkuumalla pitää miettiä, mitä niihin voi laittaa.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipurkit ovat vanhassa talossa myös erittäin hyödyllisiä. Lasipurkin kanssa ei tarvitse miettiä onko joku hännäkäs koskenut ruokaan. Ekana syksynä kävi muutama hiiri kurkkaamassa ketä tänne on oikeen muuttanut :)

   Poista
 3. Pidän sekä purkeista että koko keittiöstä valtavasti! Sain tästä itsellenikin taas lisäinspistä :) Miten teillä on toiminut paneeli keittiön taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja kiva, että tykkäät keittiöstä :) Helmipaneeli on toiminut erittäin hyvin taustana. Tottakai joitain kohtia on missä saa kunnolla hinkata rätin kanssa (kuten astian pesukoneen viereinen seinä, johon aina roiskuu jotain). Helppohoitoisempi pinta on kuitenkin ollut, mitä jossain vaiheessa pelkäsin. Maalipintana on Empire.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) Luulen, että paneelipinta voisi olla meillekin sopiva ratkaisu. Sitä on pohdittu jo pidempään, mutta on mukava kuulla, miten se käytännössä on keittiöoloissa toiminut.

   Poista
  3. Kannattaa muistaa vain hyvin puhdistettava maalipinta (ei mattamaaleja) ja varmistaa, että puu on kunnolla kuivattua. Useinhan näkee panelin eläneen asennuksen jälkeen, jolloin maalipinta rikkoutuu. Tähän on syynä juuri liian kosteana asennettu paneeli. Onnea keittiöprojektiin! :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.