17. lokakuuta 2013

Domargårdin metsien miehet


Näin syksyn tullen blogin aiheet ovat olleet melko ulko- ja luontopainotteisia. Tämä johtuu pitkälti siitä, että täällä puuhataan paljon talven varalle. Villa Oliviassa on viisi uunia; olohuoneessa, ruokasalissa, keittiössä sekä makuuhuoneissa. Lämmitys täällä tapahtuu pääasiassa niiden avulla. Vanhat uunit ovat säilyneet hyvin ja edelleenkin ovat todella tehokkaita! Jokaisessa huoneessa meillä on myös sähköpatterit hätävarana pahemmille pakkasille. Näillä saadaan myös pidettyä pohjalämpö talossa jos pidempään ollaan poissa.


Mies tekee työtä, joka eroaa kovasti omastani. Tietokoneen ja puhelimen kanssa vietetyn päivän jälkeen miehelle rentoutumista on polttopuiden tekeminen Domargårdin metsässä. Villa Olivian uuneissa palava puu kaatuu siis omasta metsästä. Viime talvena jouduttiin jonkin verran tilaamaan lisää polttopuita, mutta tänä syksynä osataan jo varautua poltettavan puun määrään. Yllättävän paljon puuta menee, kun uunit ovat käytännössä koko ajan päällä. Makuuhuoneessamme oleva uudempi uuni on ainut, joka varaa lämpöä melko heikosti. Uuni on vaihdettu 90-luvun alussa. Tämä palautetaan varmasti joskus vanhempaan malliin.


Vilgotkin viihtyy mukana metsällä, kunhan lämmintä on päällä. 
(Vilgotin mantteli - Hurtta)
 

Puidenlehtien varistessa maahan alkaa Villa Olivian ruokasalin ikkunasta pilkistää järvimaisema.
 Ludwig käy uimassa metsätöiden ohessa. Ludwig on ulkona niin paljon kuin mahdollista. Ympäri vuoden. Mikään ei tätä koiraa haittaa! Ludwig käy usein omatoimisesti järvellä pulahtamassa. Kävisi uimassa varmaan talvellakin jos jäät eivät olisi tiellä. Harvemmin tämä koira tulee kuivana sisälle..

2 kommenttia

  1. Meilläkin lämmitetään pääsääntoisesti puilla...siitä(kin) syksyssä niin tykkään, kun saa takassa polttaa puita...:)

    VastaaPoista
  2. Takkatulen antama tunnelma on kyllä upea! Kesän lopulla alkaa jo odottamaan syksyä, että saa laitettua ensimmäiset uunit päälle :)

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.