22. lokakuuta 2013

Kummallinen rapsutin ja muita vanhoja työkaluja


Sain viime viikolla uusia työkaluja verstaalle! Vai pitäisikö sanoa vanhoja? Kävimme Malmgårdilla tyhjentämässä miehen vanhempien varastoja vanhoista tavaroista. Mukaan tarttui iso laatikollinen vanhoja työkaluja, jotka ovat olleet miehen isoisän käytössä. Kaikkea mahdollista vasaroista talttoihin. Aloin vasta tänään käymään läpi laatikon aarteita..


Vanha puinen vatupassi, joka toimii edelleen! Vaati tosin pientä puhdistamista.


Käytän verstaalla melkein pelkästää vanhoja Sorsakosken talttoja. Muutaman uuden olen toki joutunut ostamaan. Luotan paljon enemmän vanhoihin työkaluihin kuin uusiin. Jos työkalu on kestänyt minulle saakka, kestää se varmasti jatkossakin! Kuvassa myös otsikossa mainittu kummallinen rapsutin. Tällaista ei ole kohdalleni aiemmin osunut. Hyvässä terässä on edelleen eli käyttöön tulee. Onko tämä jollekin tuttu?


Vanhoja puunuijia. Näitä on kaivattu! Näillä saa tehokkaasti, mutta lempeästi vanhoja liitoksia auki.


Varastojen kätköistä löytyi myös vanhoja valokuvia suvun metsästyskoirista. Nämä sopivat meille täydellisesti!

2 kommenttia

 1. Hei, se kummallinen krapa taitaa olla "venekrapa" 40-luvulta, ehkä hiukan uudempi. Itse käytän työssäni myös näitä vanhoja, ennen 50-lukua valmistettuja veisto- ja lyöntirautoja. Vanhimmat käytössäni olevat taitavat olla jo parisataavuotiaita! Teräksen laatu oli silloin jotain aivan muuta kuin nyt... Olen havainnut pintaruosteen poistoon sitruunahappokäsittelyn olevan hellävaraisin tapa.
  O.O.
  Hienopuuseppä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta! Pitää kokeilla sitruunahappoa. Itse pysyttelen mieluiten myös niissä vanhoissa työkaluissa. Laatua ja tunnelmaa :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.