25. lokakuuta 2013

Domargårdin maisemia ja rakennuksia


Nyt on syksyistä! Tämä sää on ehdottomasti suosikkini, jopa kesäinen aurinko häviää tälle tunnelmalle. Sumuinen ja utuinen ilma on suorastaan rauhoittava. Päälle saa kiskaista lempparit eli kumisaappaat ja öljykangastakin. Tässä kelissä myös rakas harrastukseni juokseminen tekee hyvää puutöissä pölyyntyneille keuhkoille!

Napsin muutamia kuvia matkallani pihan toisella puolella sijaitsevalle verstaalleni. Innostuin kuvaamaan myös Domargårdin rakennuksia joita harvemmin blogin puolella näkyy..


Päärakennus paloi sähkövian seurauksena vuonna 1970. Mukana paloi kaikki irtaimisto, puutarhan eksoottiset kasvit joita säilytettiin kellarissa talvisin ja tietenkin valtava määrä korvaamatonta historiaa. Päärakennus rakennettiin uudelleen 1971 alkuperäistä jäljitellen, mutta pienempänä. Alkuperäisen päärakennuksen ulkovuoraus oli pärettä. Ei ihme, ettei mitään säästynyt palolta. Vanhoja kuvia löytyy täältä!

Kollaasin oikeassa alareunassa on kuva Domargårdin vanhasta navetasta. Tämä on vuosikymmeniä sitten myyty pois, eikä siis enää kuuluu Domargårdin rakennuksiin. Alunperin Domargårdille on kulkenut tie suoraan navetan ohi, peltojen reunoja pitkin, aina Loviisan tielle asti. Nykyisin Domargårdille kuljetaan Veckjärven kautta. Vanha tie löytyy edelleenkin kartalta Luontotienä.


Villa Oliviaa vastapäätä oleva rakennus on myös kuulunut palvelusväelle.

 

2 kommenttia

  1. Voi miten hienoja kuvia, tunnelmaa ja tarinoita! Todella mielenkiintoinen ja kaunis asuinympäristö teillä!

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.