19. syyskuuta 2018

Merivaaran tuolit – ennen ja jälkeen


Heti alkuunsa kerrottava, että näille tuoleille on jo uusi omistaja. Kyselyjä on tullut sen verran. Enkä ihmettele, koska varsin kaunis tuoli kaiken maalin alta löytyikin. Jonkin verran sanottavaa löytyy viilupinnasta, joka on ollut paikoittain ilmeisesti pitkään ilman pintakäsittelyä ja ottanut itseensä siitä. Kuluneen lakkapinnan päälle oli maalattu punainen maali ja tähän sitten vielä tuo ruskea. Ruskeaa maalipintaa koristivat myös lukuisat tarrat selustan takana. Näistä tarroista on myös imeytynyt liimaa puuhun. Rungon alkuperäinen väri on ollut vaalea, mutta päädyin kuitenkin mustaan. Musta on kaunis yhdistelmä messinkiruuvien ja aikaa nähneen puun parina. Musta runko korostuu myös kauniisti vaaleassa kodissa sekä useammilla eri lattia materiaaleilla. Rungot on maalannut automaalaamo verstaan naapurissa.


Pidän aivan mielettömästi töistä, joista pääsen ottamaan näin voimakkaita kuvia ennen ja jälkeen työni. Nämä tuolit jätti verstaalle asiakas, joka kävi ensin kysymässä näiden restauroinnille hintaa. Hän oli saanut tuolit kahvipaketin hinnalla vuosia aiemmin ja tuolit olivat jääneet varastoon odottelemaan. Tuolit olisivat joka tapauksessa päätyneet myyntiin eivätkä asiakkaalle itselleen käyttöön, joten useamman sadan euron kunnostustyö ei tuntunut hoikuttelevalta sijoitukselta. Asiakas päätti lopulta jättää tuolit minulle pelastettavaksi ja eteenpäin myytäväksi. Kerroin toki asiakkaalle tuolin arvon ja mahdollisen myyntihinnan kunnostuksen jälkeen, koska kyseessä ovat melko kysytyt kotimaiset Merivaaran tuolit. Tuolia myydään ulkomailla huimalla hinnalla eikä Suomessakaan hyväkuntoinen tuoli ole ilmainen. Tuolit ovat ihan mielettömän mukavat istua ja varmaan olisin pitänyt itselläni jos kodin tyyliin olisivat sopineet.

Restauroin ensin toisen tuolin mukaan Trähusin Puutalokarnevaaleille malliksi ja muutama teistä ehtikin tuolia jo ihastelemaan. Nyt myös toinen tuoleista alkaa olla valmis ja pääsevät molemmat kohta ilahduttamaan uutta omistajaansa.

3 kommenttia

  1. En ihmettele, että kyselyitä tuoleista on tullu...ihanat!

    VastaaPoista
  2. Upea lopputulos. Täytyy sanoa, että tuo on varmasti paras mahdollinen ratkaisu, kun siinä näkyvät puun syyt. Hyvä että metallillekin löysitte ratkaisun, teollisuusmaalaamon hiekkapuhallus ja maalaus varmasti säästi voimia, kun ei tarvinnut käsin hioa ja metalliammattilaisten maalauksen jälki on saumatonta. Uskon uuden omistajan olevan mielissään hankinnastaan. Työn iloa ja hyvää kesää.

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.