11. elokuuta 2018

Avonainen kukkakranssi – ihana idea ristiäisiin


Pikkusiskon suloinen poika sai viime viikonloppuna nimensä ystävien, sukulaisten ja kukkien keskellä. Tein toiveesta pöydille kukkaseppeleet tai oikeastaan avoimet ympyräksi taivutetut kranssit. Kranssien keskelle laitettiin kynttilöiden sijasta karahvit. Avonaista kranssia ja sen kokoa pystyy pöydällä vielä hieman säätämään ja asetelmasta tulee jotenkin modernimman sekä rennomman oloinen.

Käytin kukkakransseihin eucalyptusta sekä harsokukkaa, joista molemmat kestävät hyvin. Näillä helteillä kukat nuupahtavat nopeasti vedessäkin. Näillä kukilla sai myös kauniin kesäisen ilmeen ja sopivat hyvin pojalle. Kukat on kiinnitetty rautalankaan kukkateipillä. Kokosin kranssit erittäin kevyesti aiemmin tekemiini verrattuna. Tästä huolimatta tämä on yllättävän hidasta puuhaa. Kannattaa siis tehdä harjoitusversio, jotta tajuaa ajan tarpeen tai varata lisäkäsiä.

Kastepöydän kimpun kasasin unikon siemenkodista ja kaikesta ylimääräisestä vihreästä matalaan maljakkoon. Kimpussa on unikon lisäksi useampaa eri eucalyptusta sekä harsokukkaa.

Kuuden pöydän kransseista kokosin seuraavana päivänä kauniin pohjan pojan ristiäiskuvaa varten. Myös tässä avonainen kranssi toimi hyvin ja sen sai koottua yhdeksi isoksi kranssiksi. Tämä oli ihana idea käyttää ristiäisten koristeet vielä kerran ja saada samalla kaunis muisto. Kukka-asetelmat ovat usein hurjan kalliita työmääränsä ja materiaalien takia. Samalla myös harmillisen hetkellinen ilo. Kuvassa kukkien käyttäminen saa varmasti kukkaostoksenkin tuntumaan vähemmän kirpaisevalta. Jos ei itse näitä jaksa alkaa askartelemaan.

Itse tehdessä voi säästää materiaalikuluissa poikkeamalla metsään. Mustikan- sekä puolukanvarvut ovat todella kestäviä ja kauniita – ja ilmaisia. Sopivat myös kauniisti tulevaan syksyyn.Kranssien materiaalit – Finform ja Kukkatalo
Taustakangas – Verhoomo Kronos

3 kommenttia

  1. Hei. Osaatko sanoa mikä tuon kastemaljan nimi on? Meillä meni vastaava (jalallinen versio tosin) rikki ja uuden haluaisin.

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.