10. kesäkuuta 2018

Koiraystävällinen Porvoo


Kuulun niihin koiraihmisiin, joiden mukana koira kulkee aina kun vain mahdollista. Vilgotin pieni koko ja helppo luonne helpottaa tätä tietenkin valtavasti sekä se, että Vilgot on pienestä asti tähän tottunut. Kesällä haasteena ovat paikat jonne koiraa ei saa ottaa mukaan – kuten ruokakaupat. Autoon jättäminen näillä keleillä on ehdoton ei. Useat ruokakaupat ovat varanneet koirille "säilytyskaapit", jotka on kuitenkin sijoitettu auringonpaahteeseen ja pahimpaan ihmisvilinään. Moni näistä on varmasti yhtä paha paikka helteellä kuin auto. Näihin olisi ihana saada muutosta, joka varmasti onnistuisi kohtuullisen pienellä vaivalla ja ilahduttaisi valtavasti koiranomistajia.

Porvoo on edellä mainitusta huolimatta todella koiraystävällinen kaupunki, jonne voi huoletta lähteä päiväreissulle koiran kera. Ravintolat ja kahvilat ovat yleisesti ottaen erittäin ystävällisiä koiria kohtaan ja monet liikkeet kehottavatkin ottamaan koiran mukaan autoon jättämisen sijasta. Omassa matkassani Vilgot kulkee mukana niin lounaalla kuin rautakaupassakin. Keskustan ja Vanhan Porvoon läheisyydessä on myös paljon ihania ulkoilureittejä kahviloineen ja pieni kaupunki on muutenkin mukavan rauhallinen koiran kanssa liikkumiseen keskustan alueellakin.Koiran kanssa tai ilman kannattaa Porvoossa suunnata vanhaan kaupunkiin tuomiokirkon kupeeseen kokeilemaan Glassikkoa. Paikka on kaupungin uusi helmi niin koiralle kuin omistajalleen. Kevään aikana muutamat treffini Glassikossa ovat muuttuneet enemmän Vilgotin treffeiksi. Ihastuttavaa koiraseuraa Vilgotille tuntuu siis löytyvät paremmin täältä viereisestä pöydästä kuin koirapuistosta. Täältä löytyy siis kaupungin parasta naisseuraa – ainakin Vilgotille. Pakko myös todeta, että Glassikon tarjoilijat osaavat erinomaisesti pujotella seurustelevien koirien hihnojen välissä ja vielä iloisella mielellä. Kadulle on avautunut nyt myös terassi.

Glassikossa on vielä yksi hauska piirre – paikka on vanha kotini, jossa asuimme ennen Domargårdille muuttoa. Vasemman puoleinen kuva on meidän vanhasta olohuoneesta ja oikeanpuoleinen lounas tuli syötyä vanhassa makuuhuoneessa! Täällä on siis olo vähän kuin kotonaan Vilgotin kanssa. Glassikon löydät osoitteesta Kirkkotori 7 – ja usein myös meidät.

2 kommenttia

  1. Tuo Glassikko on kyllä huikea paikka, koiran kanssa en ole tohtinut vielä kokeilla, mutta ilman koiraa kyllä :-) Kerroin miehellekin siellä käydessämme tästä historiasta, että olet asunut siinä. Hauska juttu!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin Niilo kulkee aina mukana. Lähtöä tehdessä, pyörii poika jaloissa niin, että menaa meidät kaataa, mutta näin kesäisin, kun lähdemme kauppaan, sanomme, että mami ja pappa menee töihin ja poika jää makoilemaan ja sivusta suraamaan lähtöämme..:)

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.