27. toukokuuta 2018

Pienen kodin toimiva eteinen


Tämä puoli kodista ei ole näkynyt blogissa varmaan vielä kertaakaan. Olen ollut todella onnekas ja tyytyväinen suunnittelijan materiaalivalintoihin erityisesti kiinteiden kalusteiden suhteen. Pinnat eivät ole mitenkään ihmeellisiä, mutta ihanan neutraaleja ja ajattomia. Talon asunnot on suunniteltu kahdella eri tyylillä, joista toinen on toteutettu perinteisemmällä ja koristeellisemmalla tyylillä. Onneksi omaan kotiini osui juuri tämä yksinkertaisempi. Asunnot ovat tulleet myyntiin todella myöhään rakennusvaiheessa eli kukaan asukkaista ei ole ehtinyt vaikuttamaan enää materiaaleihin ja väreihin. Kun kyseessä on asumisoikeusasunto ja uudiskohde voi muutoksia kiinteisiin pintoihin tehdä vasta takuuajan jälkeen.

Sisälle asuntoon tullaan suoraan keittiöön eikä varsinaista – ja yleensä pienessä asunnossa tosi turhaa – eteistä ole ollenkaan. Tämä tietenkin asettaa sisustuksen ja käytännöllisyyden kanssa tiettyjä haasteita. Ennen muuttoa ostin jo valmiiksi ison palan kuramattoa, jonka suunnittelin asentavani eteisen säilytyskaappien eteen saakka. Mattoveitsi unohtui pidemmäksi aikaa muuton keskellä ja maton palanen oli auki keskellä eteistä ja keittiötä. Kuramatto ei tuntunut yhtään hassummalta edes paljaan jalan alla ja silmä tottui nopeasti siihen, että tummaa mattoa oli myös keittiön puolella.Kävin siis hieman empien ostamassa mattoa myös keittiön puolelle asti. Ajatuksena kuramatto keittiössä kuulostaa tosi hassulle, mutta ollut aivan mahtavan käytännöllinen idea näin pienessä kodissa! Tämä on juuri se alue jolla kävelen kengät jalassa ja ulkoa tuleva lika pysähtyy siihen. Matto on ollut helppo pitää puhtaana myös keittiön puolella. Idea on nyt todettu toimivaksi ja matto vaihtuu jossain välissä vähän kauniimpaa sekä laadukkaampaan materiaaliin – kuramatossa kuitenkin edelleen pysytään. Tummassa sävyssä haluan myös pysyä helppohoitoisuuden takia ja se luo ryhtiä sisustukseen vaaleiden pintojen seurassa. Tumma matto yhdistyy myös kauniisti keittiön tummien tasojen kanssa.

Matto on myös yksi Vilgotin suosikeista sisustuksessa! Vilgotille matto on ihana paikka saada kokovartalo rapsutuksia omatoimisesti. Pieni mies makaa siis tässä kyljellään ja hinaa itseään edestakaisin.


Miltä kuulostaa ja näyttää kuramatto myös keittiön puolella?

7 kommenttia

 1. Käytännöllinen ratkaisu ja hyvältä näyttää! Ensin kuramatto keittiössä kuulosti erikoiselta, mutta tarkemmin ajatellen sehän kestää todella hyvin myös mahdollisia keittiössä syntyviä tahroja ja niiden puhdistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Käytännöllinen on kyllä ollut ja parasta se, että ei ole edes takas seilaavia pikkumattoja. Näin pieni koti näyttäisi nopeasti tosi levottomalta. Helposti tuosta on puhdistunut jopa lattialle tippunut raaka kananmuna :D

   Poista
 2. Jännittävä ratkaisu, mutta oikeastaan ei yhtään hassumpi. Helppo pitää puhtaana ja näyttääkin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana, että toimii muidenkin silmissä. Aluksi oli vähän hullu olo, kun raahasin yksiöön tämän määrän kuramattoa :)

   Poista
 3. Näyttää tosi hyvältä.
  Meilläkään ei periaatteessa ole eteistä...tuulikaappi vähän kookkaampi ja siitä tullaan suoraan "aulaan" ja keittiöön, jotka ovat samaa tilaa....taitaa olla nykyisin muotia ettei eteisiä rakenneta...onneksi ei..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Tämä on kyllä todella hyvä ratkaisu pienessä asunnossa ja saa tilan tuntumaan isommalta kun todellisuudessa on. Saa samalla myös ihania sisustushaasteita ja ideoita :)

   Poista
 4. Minä ostin hieman hätäratkaisuna tuollaisen tumman kuramaton eteiseeni. Koiraperheessä se on osoittautunut äärimmäisen toimivaksi ratkaisuksi. Olen harkinnut samaisen kuramaton hankkimista myös pienen yksiön keittiöön :D

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.