20. toukokuuta 2018

Miten sisustaa pieni koti toimivaksi?


Ajatuksia ja oivalluksia pienestä kodistani tuli niin paljon, että päätin jakaa nämä ajatukset useammalle postaukselle. Pieni koti on todellakin muuttanut suhtautumista tavaraan – moni hankintalistalla ollut tavara on lopulta jäänyt kaupan hyllylle, koska sitä ei todellisuudessa ole tarvittukaan. Pienempi tavara määrä saa myös tekemään laadukkaita ja kestäviä valintoja, joihin on helpompi lyhyemmällä ostoslistalla panostaa myös rahallisesti. Alle listattuna muutama punainen lanka pienen kodin sisustusta miettivälle.

Luo yhteinäinen ja toimiva tila. Pienessä kodissa kaikki on nähtävissä käytännössä yhdellä silmäyksellä. Valitse selkeä linja värien ja materiaalien kanssa. Pienestä kodista ei tarvitse yrittää tehdä isoa ja avaraa valkoisen maalipurkin kanssa. Omasta kodistani löytyy tumma sohva ja makuualkovi on maalattu myös tummaksi – hyvin harkitut tummat pinnat ja kontrastit tuovat sisustukseen syvyyttä.

Valitse sopivan kokoiset ja käytännölliset kalusteet. Liian isot huonekalut saavat pienen neliö määrän tuntumaan nopeasti ahtaalta. Metsästin itse pitkään sohvaa, joka olisi maksimissaan kaksi metriä leveä. Ruokapöytänä toimii pieni pyöreä pöytä, joka on ollut todella käytännöllinen ja näyttää kevyeltä pienessä tilassa. Pöytä on halkaisijaltaan puolisen metriä ja se on juuri riittävä yhdelle ihmiselle – tarpeen tullen siihen saa katettua kuitenkin hyvin myös neljälle.

Omilta seinäpinnoiltani löytyy Tikkurilan Kaoliinia ja Kalsiittia, jotka ovat raikas sekä ajaton yhdistelmä. Kuvissa Kaoliinilla maalattu seinä.


Tavarat kaappeihin. Olen pitänyt kodin säilytystilan minimissä ja tavarat piilossa. Näin kotiin ei kerry mitään turhaa. Jos säilytystila tuntuu loppuvan, on aika siivota kaapit. Koti, joka ei pursua tavarasta on tunnelmaltaan rauhallinen ja helppohoitoinen. 

Omassa kodissani ei ole eteistä ollenkaan vaan sisään tullaan suoraan keittiöön. Tämä taitaa olla aika yleinen (ja erittäin käytännöllinen) ratkaisu uudemmissa taloissa yksiöiden kohdalla. Sain muuton yhteydessä oivalluksen, jota olen nyt testannut käytössä kohta vuoden verran. Ideani on osoittautunut erittäin toimivaksi ja jaan sen pian myös teille!

TallennaTallenna

2 kommenttia

  1. Minua harmittaa tosi paljon, kun muutimme tähän silloin kolme vuotta sitten, jouduimme ostamaan uuden sohvan, kun edellisessä olohuone oli todella iso ja vanha sohva sinne mitoitettu.
    Ensin tilasin sohvan harmaalla kankaalla, seuraavana päivänä menin ja kysyin vieläkö ehtii kankaan vaihtaa ja valitsin vaalean kankaan. Kuvittelin, että harmaa olisi liian tumma, tuohon pieneen olohuoneesemme....no ei se olisi ollut...harmittaa tosi paljon, kun olisin harmaana sohvasta tykännyt enemmän.

    VastaaPoista
  2. Tosi paljon tummaa sohvaa saa kevennettyä tyynyillä ja huovilla. Oma sohva on juuri ja juuri 2 metriä leveä, mikä saa tummankin sävyn toimimaan :) Huppu vaan sohvalle jos väri harmittaa!

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.