31. joulukuuta 2017

Tapiovaaran Pirkka-tuoli
Tämä surkean näköinen Tapiovaaran suunnittelema Pirkka-tuoli saapui verstaalle jo keväällä. Asiakas toi tuoleja kaksi kappaletta, joista toinen oli kunnostettu väärin ja toinen taas oli yllä näkyvässä kunnossa. Asiakas pohti tullessa kannattiko tätä tuolia edes ottaa mukaan vai käyttää suoraan polttopuina. Kyllä kannatti. Tämä tuoli oli helpompi korjattava, kuin jo "korjattu". Kertaalleen kunnostettu tuoli piti kaapia esiin muovilakan alta ja tuoreet liimaukset pakottivat kunnostamaan tuolin sen ollessa kasassa. Paloissa oleva tuoli on aina helpompi homma, vaikka se asiakkaan silmissä näyttäisi polttopuilta.
Pinnat olivat kärsineet valtavasti kosteudesta ja huonoista valinnoista pintakäsittelyaineiden suhteen. Siitä huolimatta lopputulos oli yllättävän hyvä vaikka itse sanonkin. Kaikki pinnat on siis puhdistettu puulle asti, hiottu ja käsitelty uudelleen. Istuin- sekä selusta on petsattu useammalla eri sävyllä, jotka läpikuultavina kerroksina muodostavat juuri oikean värisävyn. Pinnassa on sellakka, joka on vahattu.

Pidän itse pinnoista, joita ei ole laitettu liikaa. Pintakäsittelyn tulee tietenkin olla viimeisen päälle, mutta alle jäävää pintaa ei tarvitse hioa uudeksi. Kolhut ja muut elämisen jäljet saavat näkyä arvokkaasti kauniin pinnan alta. Onnistunein työ itselleni on se, mistä ei näe sen olleen restauroitavana hetki sitten.


TallennaTallenna

4 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.