16. lokakuuta 2017

Vaihteeksi kotoa  

Muutama on täällä esittänyt toiveena enemmän kuvia kodistani. Olen yrittänyt pitää postauksissa tasapainoa verstaan ja kodin välillä, mutta verstas on hetkellisesti vienyt voiton. Kotona on myös ollut kuvaamisen kannalta harmillisen keskeneräistä. Olen kuitenkin viimein saanut kotiin uuden sohvan ja isoin osa tauluista alkaa myös olemaan lattian sijasta paikallaan seinällä. Nyt alkaa koti siis olemaan jo vähän enemmän kuvattavassa kunnossa.

Yksiössä seinäpinta-ala on rajallinen ja taulujen kanssa on joutunut tekemään vaikeita valintoja. Vaikka tauluja on jo enemmän kuin tarpeeksi onnistuin tekemään vielä yhden niin ihastuttavan taidelöydön etten sitä voinut jättää ostamatta. Tavarakammarista löytyi kehystetty lintuaiheinen grafiikanlehti, joka on signeerattu 70-luvulla. Tekijä on ainakin toistaiseksi tuntematon ja tavallaan tuntuu ihastuttavalta jos kyseessä on satunnaisen harrastelijan työ. Kuva pitäisi vielä kiikuttaa kehystettäväksi mustiin pyöreäreunaisiin kehyksiin, jotka nojaavat taulua vasten. Nämä kehykset ovat kauan jo odottaneet sitä oikeaa. Tammilipaston päällä odottavat taulut pääsevät seinälle heti kun lintutaulu saadaan kehystettyä.

Olen hakenut omaan kotiin rauhallisuutta ja harmoniaa värien sekä tavaroiden kesken. Ei mitään turhaa tai pakon edessä ostettua. Tämä on yksi syy, miksi näinkin pieni koti on rakentunut sisustuksen osalta hitaasti. Sohvan ja rahin kanssa odottelu säästi myös mukavasti rahaa, kun täydellinen yhdistelmä löytyi muutamalla satasella. Alkuperäinen sohvahaave olisi näin jälkeen päin ajatellen ollut ihan liian iso ja huomattavasti hintavampi  – harmittanut varmasti myös koko rahan edestä. Välillä on siis hyvä fiilistellä ja miettiä rauhassa.4 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.