25. lokakuuta 2017

Pienen kodin olohuone


Tuntuu hassulta puhua olohuoneesta, kun koko asunto on käytännössä yhtä tilaa. Olisiko olonurkkaus osuvampi? Tämä nurkkaus on kotona ollut muutosta asti tyhjillään – jos treenikamoja keskellä lattiaa ei lasketa. Mitään olohuoneeseen luokiteltavaa ei vanhasta kodista lähtenyt matkaani eli kaikki tähän kohtaan hankittu on uutta.

Pieneen asuntoon ei kannata kantaa kovin isoja kalusteita. Omalle sohvalleni asetin maksimi leveydeksi kaksi metriä. Kiertelin monia huonekaluliikkeitä ja tutkin netistä vaihtoehtoja, mutta vastaan ei tullut yhtään sopivan kokoista ja tyylistä sohvaa. Ainakaan sellaista, mikä ei olisi mennyt reippaasti yli budjetin.Harkitsin pitkään Ikean Nockeby- ja Söderhamn -sohvia juuri mittojen takia. Nockeby olisi ollut ihana istua, mutta liian ison oloinen tähän asuntoon. Söderhamn on kaunis sohvasarja ja olisi tyylillisesti sopinut hyvin tänne. Tämä sohva tuntuu kuitenkin jakavan ihmiset ja kuulun itse siihen toiseen ryhmään, jonka mielestä sohva ei ole hyvä istua.


Loppujen lopuksi sopiva sohva löytyi ystävän vinkillä käytettynä. Hintaa lähes käyttämättömälle sohvalle jäi alle sata euroa. Sohva on todella siistissä kunnossa ja värikin osui juuri kohdalleen.

Sohvan kaveriksi päätyi Ikean Nockeby rahi, joka sattui olemaan alennuksessa saman hintainen kuin sohva. Erittäin edullinen setti siis! Rahin päälliseksi valitsin muutaman viimeisen päällisen joukosta valkoisen. Tämä oli se vähiten huono vaihtoehto. Rahi on saamassa kuitenkin uuden verhoilun, kun sopiva kangas löytyy.

Miltä kokonaisuus näyttää sieltä katsottuna? Pehmeyttä ja kerroksellisuutta kaipaan vielä tilaan itse. Näitä on tulossa tilaan maton sekä verhojen muodossa.

8 kommenttia

 1. Hyvää ja rauhallista 'perussettiä'. Kunnollinen sohva, jos mikä on vaikea löytää, varsinkin, jos mitat on ennalta määritelty. Hyvin onnistuit! Ainoa, mikä ehkä vaivaa, on väritys...joku harmaiden joukosta poikkeava väriläiskä olisi minun mielestäni paikallaan. Pöydän ja tuolien, sohvan ja sängynpäädyn värit ovat voimakkuudeltaan harmonisessa 'linjassa' keskenään. Oikein hyvä mielestäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sohvalla on itseasiassa vihreät tyynyt – eivät tosin kuvassa erotu kovin hyvin. Vihreää on varmasti tulossa vielä lisääkin :)

   Poista
 2. Oikein tyylikästä ja samalla kuitenkin kodikasta. Ihailen sun siistin ja laadukkaan näköistä tyyliä, itselläni tuntuu, että omassa kodissa kaikki on vähän sinne päin ja repsottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teillä on kyllä ainakin omaan silmään kaikki tosi viimeisteltyä ja kaunista <3

   Poista

 3. Kauniilta näyttää. Itseäni harmittaa, kun ostimme vaalean sohvan, kuvittelin, että harmaa ei kävisi tuohon pieneen olohuoneeseen, mutta olin väärässä. Tilasinkin ensin harmaan, mutta seuraavana päivänä kävin vaihtamassa vaaleaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Välillä on kyllä todella vaikea löytää oikeita sävyjä. Varsinkin isompien kalusteiden kanssa.

   Poista
 4. Ihanan näköistä! Kuvien perusteella kokonaisuus kaipaa vielä ainakin sitä mattoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Matto on ensimmäisenä hankinta listalla :) Pitää vaan löytää se oikea!

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.