18. elokuuta 2017

Käsinojallinen Thonet uudella maalipinnalla


Pienen pieni ruokaryhmäni on saanut yhden tuolin lisäyksen! Ja erittäin mukavan sellaisen. Tässä tuolissa on kaikki kohdallaan mukavaa istumista ajatellen ja muut tuolit ovatkin jääneet tämän lisäyksen jälkeen vähän vähemmälle käytölle. Tuoli oli kellertävän valkoisella maalipinnalla muutaman kuukauden käytössä, kun pohdin uutta sävyä. Aluksi mietin herkkää pastellisävyä, mutta päädyin kuitenkin mustaan. 

Miksi musta? Tämä tuntuu varmaan monesta turvalliselta ja vähän tylsältä valinnalta, mutta omasta mielestäni sitoo kokonaisuuden yhteen. Mustaa löytyy vanhasta peilinkehyksestä, jonka olen kiinnittämässä pöydän takana olevalle seinälle. Lattialla odottelevat lintutaulut on myös kehystetty mustalla ja ovat tulossa sohvan taakse jäävälle seinälle – kun vaan se sohva löytyisi. Pöydän päälle on myös ostettuna ihana valaisin, joka kruunaa kokonaisuuden (kun vaan saan kiinnitettyä paikalleen). Musta yhdistyy myös raikkaasti puupintojen eri ruskean ja konjakin vivahteisiin.Tuolissa on hieman rikkoutunut, mutta vielä käyttöä kestävä punonta. Olen käyttänyt tuolia Hanna Korvelan ihanan huovan kanssa koko sen ajan, kun tuoli on kotona ollut. Teen pöydän ääressä paljon paperihommia eli istun välillä tässä pitkiäkin aikoja päivän aikana. Rikkoutunut punonta ei siis ole ollut kovin miellyttävä sellaisenaan enkä muutenkaan ole punonnan suuri ystävä. Maalaus vaiheessa päätin maalata yli myös punonnan, koska se oli jo valmiiksi rikki ja menossa vaihtoon myöhemmin. Maalaus kuitenkin lujitti punontaa yllättäen eikä vaihtamisen kanssa ole ainakaan kiire. Hyvä näin, koska en ole aivan varma mitä istuimeen haluan laittaa. Vanerin, kiinteän verhoilun vai uuden punonnan?

Tuoli on maalattu Tikkurilan Empirellä ja sävy on Keskiyö Y498. Pohjalle on laitettu Otex.

Suunnittelen istuimelle omaa mittojen mukaan tehtyä tyynyä tai talveksi lämmintä taljaa – ennen kuin päätän istuimen lopullisen kohtalon. Tyyny taitaa viedä kyllä voiton, koska taljan kanssa varustetulla tuolilla istuu sen jälkeen vain Vilgot. Vilgotilla on myös paha tapa nyppiä taljoja, jolloin koko asunto on täynnä pientä nöyhtää. Isommista istuintyynyistä otetaan mielellään vinkkejä vastaan! Valmiina olevat pyöreät istuintyynyt ovat yleensä kooltaan liian pieniä.

2 kommenttia

 1. Tosi kivan näköistä ja oloista, huisin hyvä! Taas taattua Sannaa :)
  Tartuin heti kiinni, kun puhuit taljoista. Olen parhaillaan etsimässä punaruskeaan menevää kikkarakarvaista lampaantaljaa, mutta on hieman vaikeaa netin kautta. Pitäisi nähdä itse paikan päällä. Olisiko sinulla tiedossa 'taljakauppoja'? -Laila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Laila! Kannattaa kysyä pienemmiltä lammastiloilta. Tässä yksi http://www.biskophides.fi – itse en ole ostanut, mutta hyvää olen kuullut :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.