23. heinäkuuta 2017

Kunnostettu tuoli kotona


Siinä se nyt on restauroitu Kohnin tuoli kotona. Enää ei tarvitse istua lattialla tai syödä sängyssä. Pidemmän aikaa blogia seuranneet varmasti tunnistavat uuden ruokapöytäni – vai sanoisinko vanhan yöpöytäni. Ennen yöpöytänä toiminut pieni harakkapöytä istuu täydellisesti Kohnin tuolien pariksi.  Pöydässä on tammea sekä koivua ja tuolit ovat pyökkiä. Sävyjen puolesta kokonaisuus istuu täydellisesti yhteen. Vai mitä pidätte? Sävyt hieman vääristyvät kuvissa eikä todellisuudessa uusi tuoli ole niin punertava. Vaaleampi koivuinen pöydän jalka ei myöskään korostu muuten kuin kuvassa.

Pöydän ympärille on tulossa kahden Kohnin tuolin lisäksi vielä käsinojallinen Ton -tuoli, joka kaipaa uutta maalipintaa.Pöytä ryhmän taustalla olevassa seinässä on sävynä Tikkurilan Kaoliini H497. Kaoliini on kaunis kylmän harmaa sävy, jonka valitsin isoimmalle seinäpinnalle. Kylmä sävy toimii raikkaana taustana vanhoille kalusteille ja korostaa kauniisti konjakin ruskeita sävyjä ruokaryhmässä.


Tässä vielä kauhistuttava lähtötilanne tuolin kanssa. Pinnassa oli päällimmäisenä kirkkaanpunainen erittäin reippaalla kädellä maalattu maali. Alta löytyi vielä mintunvihreää ja jonkin vaalea sävy. Istuin oli vaihdettu jossain vaiheessa monien "kunnostusten" kanssa. Pintaa oli myös tehtyjä rajuja kittauksia, jotka piti kaikki kaivaa pois ja paikata puulla.

Lopputulos on ainakin omasta mielestäni erittäin onnistunut. Nämä ovat mahtavia esimerkkejä siitä, miten vanhoja huonekaluja voidaan käytännössä pelastaa.

4 kommenttia

  1. Upea työ, jälleen kerran! Väri seinällä on myös kaunis, siihen tosiaan sopii hyvin vanhat huonekalut ja uudet myös. Mukavia hetkiä uudessa kodissa!

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.