5. kesäkuuta 2017

Uuden kodin värit


Pääsin pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran kurkistamaan uudelle asunnolle ja viime perjantaina tekemään lopputarkastusta. Mitään isompaa korjattavaa omassa asunnossani ei ole ollut – muutamia maaliroiskeita ja kiireessä kiinnitettyjä listoja lukuunottamatta.

Olin aiemmin nähnyt vain pohjapiirroksen ja käynyt pitkin kevättä kurkkimassa hiljalleen rakentuvaa taloa ja sen pihapiiriä. Pieni jännitys siis oli kun ensimmäisen kerran avasin uuden kodin oven. Pintamateriaalit olit mukava yllätys – kaikki olisi juuri sitä mitä olin mielessäni toivonutkin vaikka en niihin ehtinyt enää rakennusvaiheessa vaikuttamaan. Lattiassa on valkotammi laminaatti ja keittiö sekä kylpyhuone ovat harmoninen sekoitus valkoista ja harmaata. Tähän kotiin on helppo yhdistää vanhaa ja uutta!

Ensimmäisellä käynnillä mukana oli Pilke Interiorin Terhi, jonka kanssa mietittiin asunnolle sopivia värejä. Aivan tyhjään asuntoon tuntui hankalalta miettiä värejä ja oli mahtava saada mukaan ammattitaitoinen ihminen mielipiteineen! Omaan kotiin oli tietenkin pakko saada jotain todella naisellista eli pieni seinäpinta maalataan vaaleanpunaiseksi Tikkurilan Omenankukka -sävyllä. Muille pinnoille on tulossa Tikkurilan Kaoliini sekä Kalsiitti.

Enää muutama viikko ja päästään kantamaan tavarat sisälle. Ihanaa päästä kotiin!

TallennaTallenna
TallennaTallenna

4 kommenttia

 1. Minä kun luulin että asut villa oliviassa, mutta onnea silti.

  VastaaPoista
 2. Olisi ihana tietää värilastujen nimet / koodit? Tuleeko keittiön seiniin mikä sävy? Olen etsimässä omaan keittiöön ehkä jotain harmaan sävyä. Harmaa on niin vaikea sävy, helposti näyttää maalattuna vihreältä tai siniseltä, ja niitä sävyjä en halua. Mielummin ruskeaan taittava. Vaaleanpunainen näyttää myös ihanan herkältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalein sävy on Kaoliini H497, tummempi harmaa Kalsiitti K487 ja vaaleanpunainen on Omenankukka Y319. Nämä harmaan ovat kylmiä sävyjä, mutta mielestäni erittäin neutraaleja. Tottakai vasta seinällä näkee lopputuloksen. Nyt on ollut jännittävää valita sävyjä, kun asunnossa ei ole ollut ollenkaan tavaroita. Tikkurilalla lämpöisiä ja ruskeaan taittavia harmaita ovat ainakin Ajopuu V484 ja vähän vaaleampi Mulperi H484. Nämä kannattaa kokeilla :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.