28. tammikuuta 2017

Viikko verstaalla


Verstaalla on hoidettu kuntoon tammipintoja, jotka lähtivät kotia kohti alkuviikosta. Kauniissa kirjoituspöydässä oli hyvä pinta, joka oli vain todella likainen. Hiomakonetta ei siis kaivettu esille vaan pinta puhdistettiin varovasti ja huollettiin. Aloittaessa verstas on ollut niin täynnä, että en ole mahtunut kuvaamaan koko settiä. Yksityiskohtia siis tällä kertaa! Pöydän ja tuolin verhoilun on tehnyt Porvoolainen Verhoomo Kronos. Valinta nahkan kanssa osui aivan nappiin. Kylmä ja patinoitunut vihreä nahka on täydellinen pari tammelle.
Pöydän helat kiillotettiin uudelleen. Tähän hyvä aine on myös lakkapinnan kanssa käytetty Liberonin huonekalujen puhdistusaine ja hieno teräsvilla.


Pöydän kannessa oli kosteus- ja mustejälkiä viilupinnassa. Reuna on ollut otollinen paikka näille vahingoille. Mustetahrat sain kokonaan katoamaan, mutta muutama jälki vesilasista jäi muistoksi. Yleisilme on kuitenkin erittäin tasainen ja siisti.


Haljennut käsinoja oli liimattu väärällä liimalla ja vielä sen jälkeen varmuuden vuoksi naulattu kasaan – ei näin. Käsinoja purettiin ja puhdistettiin, jonka jälkeen se liimattiin siistimmin takaisin paikalleen. Lopputulos on kestävä ja huomattavasti aiempaa korjausta siistimpi – vai mitä?


Verstaalla on myös ollut yhden päivän pieni apulainen, joka on lähinnä seurannut vierestä ja syönyt herkkuja omassa vuoteessaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.