7. tammikuuta 2017

Verstas – millainen siitä sitten tuli?


Loppukesästä kävin läpi ison muuton ja siirsin verstaan vanhalta rautatieasemalta uuteen osoitteeseen Yrittäjänkadulle. Uudessa paikassa kaadettiin seiniä ja pystytettiin uusia. Muutto ja remppa menivät vauhdilla ja ilman isompia ongelmia. Uudelle verstaalle on suureksi ilokseni löytänyt paljon uusia asiakkaita vanhojen ohessa. Sen verran kiirettä on pitänyt, että vielä on muutama hylly kiinnittämättä seinälle ja pari laatikkoa purkamatta.

Verstaan neliöt tuplautuivat ja on pakko tunnustaa, että alussa vähän tätä kauhistelinkin. Ei niin, että tilalle ei ole tarvetta. Isommassa tilassa tuntuu vaan tyhjältä jos tulee hiljainen hetki. Onneksi tätä hetkeä ei ole tullut. Tälläkin hetkellä keväälle on jo kasattu iso kasa töitä verstaan perälle odottamaan.


Ihan ekoja kuvia verstaalta ennen meitä en onnistunut löytämään. Voi myös olla, että niitä ei ole – tila ei ollut kovin kaunista kuvattavaa ennen remonttia. Ekat kuvat ovat siis purkuvaiheesta. Tila oli edellisen kerran ollut käytössä kummallisia seinämateriaaleja myyvällä yrityksellä. Tilasta löytyi seinään kiinnitettyjä kivilaattoja, joita poistaessa alas tulivat myös seinät.

Tilassamme oli jos jokinlaista pientä komeroa ja yksi toimistotila keskellä. Kaadoimme käytännössä kaiken ja rakensimme yhden väliseinän. Isä lisäsi meille vielä ikkunan eli valo kulkee molempien tilojen läpi.


Tila on käytännössä tavallinen iso halli, jonka jaamme tekstiilisuunnittelija Päivi Kovasen kanssa. Omasta tilastani aukeaa ovi siis Päivin tilaan. Yhteiselo on sujunut hyvin ja paikka tuntuu muutenkin erittäin mieluisalta. Naapurusto on ollut myös erittäin mukavaa ja suhtautunut hyvin kahteen remppaavaan naiseen, joiden puuhat ovat ajoittain olleet varmaan hieman huvittavaa seurattavaa. Perinnerakentaminen taitaa luonnistua paremmin kuin halliseinien kokoaminen kipsilevyistä. Erittäin toimivat tilan olemme kuitenkin saaneet aikaan apuvoimien kanssa.

Tämän näköinen siitä sitten tuli. Kuvia tulossa varmasti jatkossa lisääkin. Tällä hetkellä verstaalla on sen verran isoja töitä, että tila näyttää lähinnä varastolta. Sähkökaappi odottaa myös vähän kauniimpaa ulkoasua.

Nyt on muuten sen verran enemmän tilaa, että paljon toivottuja restaurointikurssejakin olisi mahdollista taas järjestää. Löytyykö vielä kiinnostuneita ja kunnostusta vaativia kalusteita?

TallennaTallenna

6 kommenttia

 1. Löytyy kiinnostusta kurssiin! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on ihana blogi ja kotinne on todella kaunis ja hyvällä maulla toteutettu! Löysin vasta äskettäin blogisi ja olenkin nyt innolla kahlannut sitä läpi:) Entisöintikurssit kiinnostavat, mutta harmikseni meiltä on Porvooseen aika pitkä matka.
  Haluaisin kysyä sinulta neuvoa. Ostin kierrätyskeskuksesta puisen pöydän (ei antiikkia). Pöytä on käsitelty jollain punertavalla aineella (mahongin sävy). Tein ensin maalipesun ja nyt olen maalannut pöydän kaksi kertaa vesiliukoisella pohjamaalilla. Mutta jostain syystä pohjamaali värjäytyy punertavaksi vielä toisenkin kerran jälkeen. Haluaisin pöydästä vaalean harmaan, mutta en uskalla maalata, kun pelkään, että tämä värjäytyy punertavaksi. Kiitos jo etukäteen, jos ennätät vastata :)
  Onnea vielä uuden verstaan johdosta! Toivon sinulle menestystä! Toivottavasti saamme jatkossakin nähdä sisustuskuvia kotoasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fanny! :) Luulen, että ongelma voi olla vesiohenteinen pohjamaali. Kokeile alle liuotinohenteinen Tikkurilan Otex. On myös olemassa erilaisia eristyspohjamaaleja, mutta taitavat olla enemmän seinä- ja kattopinnoille. Jos ongelma ei näillä ratkea niin laita tarkemmin kuvia sähköpostitse niin selvitetään :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.