30. lokakuuta 2016

Yrittäjän arki


Blogi on ollut tämän viikon poikkeuksellisen hiljainen. Olen ollut koko ajan menossa joko asiakaskäynneillä, verstaalla tai kotona ompelemassa. Koko syksyn on mukana seurannut flunssa, joka ei kuitenkaan iske kunnolla kimppuun. Viime viikolla selkä alkoi särkemään ilman selkeää syytä – yleensä jos jotain töissä tai salilla huonosti nostaa niin sen kyllä muistaa. Toivotaan, että tämä menee ohi lämpövyön kanssa ja sellaisella lepäämisellä, mikä nyt yrittäjän kohdalla on mahdollista.

Yrittäjänä on vaikea sanoa ääneen, että uuvuttaa ja tunnit eivät meinaa riittää – käsiäkin voisi olla muutama lisää. Mahdollisesti tulevaisuuden käsityöyrittäjälle ylimääräinen kyberkäsi? Kiire on kuitenkin asia, joka saa hetkellisen väsymyksen ohessa myös hymyilemään. Olen valtavan kiitollinen ihmisille, jotka tavalla tai toisella työllistävät minua. Restauroinnin parissa sydäntä lämmittävät erityisesti ne asiakkaat, jotka palaavat aina uudelleen uusien töiden kanssa. Yksikään asiakas ei ole itsestäänselvyys oli työ minkä kokoinen tahansa.

Kaikesta väsymyksestä ja kiireestä huolimatta jouluksi on valmistumassa ihania uusia koirajuttuja, joista olen todella innoissani! Mukaan eri tapahtumiin on lähdössä ennätysmäärä uusia tuotteita edellisiin vuosiin verrattuna. Verstaalla on myös muutama poikkeuksellisen mielenkiintoinen asiakastyö, joiden edistymistä pääsette seuraamaan myös blogissa.

Energistä alkavaa viikkoa kaikille! Ensi viikolla taas vähän aktiivisempaa bloginkin puolella.

TallennaTallennaTallennaTallenna

8 kommenttia

 1. Sitkeää flunssaa on ollut liikkeellä. Toivottavasti olosi pian kohenee. Hienoa, että töitä riittää ja saat toteuttaa itseäsi ja taitojasi luovasti. Sunnuntai-iloja! Tuija

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! Olen usein miettinytkin että miten ihmeessä sinä ehdit kaikkea, kun on niin montaa eri juttua sinullakin aina meneillään :-) Toivottavasti selkäkipu ja flunssa menee äkkiä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde :) Jäin tänään miettimään miten paljon enemmän sitä yrittäjänä kiinnittää huomiota siihen mitä jää tekemättä. Välillä on ehkä ihan hyvä jäädä miettimään (ja kiva kun joku sen sanookin) miten paljon sitä tekee :) Ja paljon tsemppiä sinnekin! <3

   Poista
 3. Jos selkä temppuilee, niin ehdottomasti kiinnitä huomiota siihen jo nyt. Itse olen tapellut kipeän selän kanssa kohta vuoden, ollut sairaslomilla, rampannut lääkärissä ja fyssareilla. Kun kivun kanssa elää liian kauan ja se pääsee liian pahaksi, siitä ei ihan heti pääsekään eroon ja syy kivulle voi olla yllättävän monimuotoinen. Tieto on valtaa ja fyssarin neuvojen mukaan osaan nyt vahvistaa kehoani oikealla tavalla ja estää suuremmat vahingot, toivon mukaan myös vakavat välilevyongelmat. Toivottavasti selkävaivat ja flunssa hellittävät otteensa, mutta kantapään kautta oppineena suosittelen lämpimästä avun hakemista ajoissa. Energistä ja valoisaa marraskuuta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kyllä se tästä. Selkä on itselleni arka paikka ollut aina. Tämä työ sitä varmaan korostaa. Urheilu ja hyvä peruskunto on auttanut, mutta aina tulee näitä rasitusvammoja kun kovaa mennään :)

   Poista
 4. Kannattaa käydä lääkärissä,varsinkin jos yläselkä on se joka kipuilee, ettei vaan ole mennyt flunssapöpö keuhkoihin. Voi joskus olla keuhkokuumekin oudoilla oireilla. Varsinkin tänä vuonna (itsekin sen sairastaneena) olen kuullut tosi monesta suunnasta että sitä on liikkeellä ympäri suomen ollut tutuillani. Joskus kun on oikein kiire, ja vaikka tekeminen ois mieluistakin, saattaa kroppa stressaantua ja lopulta 'pakottaa hellittämään'. Silloin pitää myös osata antaa lepoa. Yrittäjänä lepääminen ei olekaan aina niin simppeliä. Ihanaa syksyä. Pidä itsestäsi huolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Alaselkä on nyt se pahin ja kipu heijastuu jalkoihin. Nyt alkaa kuitenkin tuntumaan jo paremmalta. Kyseessä lantion limapussitulehdus. Tänään tuli vähän takapakkia, mutta voiton puolella ollaan :) Kohta (vasta ensi viikon jälkeen) taas salille vähän kevyemmän ohjelman kanssa :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.