24. lokakuuta 2016

Uusi pöytä


Tai ei niin uusi, enkä nyt tarkoita pöydän ikää. Tämä on meidän ruokasalissa ikkunan alla ollut klaffipöytä, joka on toiminut lähinnä ylimääräisenä tasona. Viikko sitten isomman kattauksen jäljiltä aloin taas kerran tuskailemaan vanhan pöydän kapeutta. Olen itse tehnyt kannen vanhaan runkoon, joka on löytynyt ullakolta. Tein kannen niin leveäksi ja pitkäksi kuin mahdollista ilman, että mittasuhteet kärsivät. Tämä ei kuitenkaan riittänyt siihen, että pöytään saisi mahtumaan muuta kuin kattauksen. Jouluisin asetelmat roikkuvat lautasilla, kun keskelle ei jää tarpeeksi tilaa. 

Kuten yleensä ei tässäkään tapauksessa suutarin lapsella ole kenkiä. Pöytä vaatii hieman laittamista. Pöytä on ollut tässä paikallaan nyt viikon ajan ihan vain kokeiluna, mutta jää varmasti paikalleen. Nyt on vain edessä sellainen ongelma, että mitä ikkunan eteen klaffipöydän tilalle? Toiveena olisi löytää vastaavanlainen klaffipöytä, jonka voisi laittaa tälle tarpeen tullen jatkoksi. Tai sitten pitkä ja matala senkki, joka ei nousisi liikaa ikkunan eteen. Etsintä alkakoon!

6 kommenttia

 1. Pöydän pinta näyttää upealta! :) Jotain vastaavaa olen etsinyt meillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämän pöydän olen aikoinaan ostanut vanhasta talosta, jossa se on ollut viimeiseen asti käytössä. Mahdollisimman vähän ajattelin pintaan kajota – sen verran, että on helpompi pitää puhtaana. Toisessa klaffissa on muistot siitä, että pöytää on käytetty leikkuualustana :D

   Poista
 2. Todella upea pöytä ja tuo kutsuva puusohva 😍

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita, tukevia ja helppohoitoisia (ei tarvitse varoa jokaista kolhaisua ja kuumia astioita) kuin vanhat pirtinpöydät ovatkin, on niissä myös omat hankaluutensa. Juurikin tuo pöydän syvyys, se on usein vain 80cm, vaikka pituutta olisikin kolmatta metriä. Sovittelin taannoin isoa klaffipöytäämme keittiöön, mutta se jäi kokeiluksi. Pöytä on arjessa liian suuri, syvyyttä 1m ja pituutta 2m. Se toimii meillä todella hyvin noutopöytänä, joko yhdellä tai kahdella klaffilla juhlien koon mukaan ja nyt voi ruokapöydänkin koristella juhlaan sopivaksi. Pöydällä on oikein hyvä säilytyspaikka leivinuunin vieressä olevan patahyllykön alla. Olinkin joskus ajatellut kysyä sinulta, että toimiiko puusänky teillä hyvin pöydän toisella puolella istuimena? Meillä mittasuhteet ovat vähän kinkkiset siinäkin. Sohva on aavistuksen liian korkea ruokailussa, mutta se vaan on muuten niin hyvä paikallaan, ettemme osaa vaihtaa sitä muuhun. No, voisihan jalkoja vähän madaltaa sohvasta, mutta on jäänyt sekin tekemättä:)
  Mutta hienoa, että ongelmaan teillä löytyi ratkaisu, lähempää kuin arvaakaan. Jään myös odottelemaan lisää kauniita kuvia pöydästä ja puusohvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä juuri viimeksi joku vieraista kauhisteli, kun laskin kuuman padan suoraan pöydälle. Nämä pöydät ovat kyllä todella huolettomia :) Meillä on sohva toiminut mainiosti – nyt myös klaffin kanssa. Pieni miinus on se, että myös koirat istuvat sohvalla. Meitä ei haittaa, mutta vieraiden seurassa kainalosta voi äkkiä pilkistää Vilgotin pää :D Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä koiraihmisiä. Sohvalla on myös mukavan lämmin istua huovan sisään kääriytyneenä ja tehdä töitä :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.