19. syyskuuta 2016

Vinkit Tukholmaan – Drottningholmin linna


Yhteistyössä: Visit Sweden

En ole hetkeen näin kauniissa paikassa ollut. Tämä on kohde jossa ei tarvitse jonottaa sisäänpääsyä ja tunkea eteenpäin muiden turistien seassa. Varaa kohteeseen ainakin pari tuntia, mutta päivänkin saa täällä varmasti kulumaan kuin huomaamatta.

Drottningholmin linna puistoalueineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Linna on yksi aikansa parhaiten säilyneistä Ruotsin kuninkaallisista asunnoista. Nykyinen linna on rakennettu vuonna 1662 vuotta aiemmin tulitalossa tuhoutuneen tilalle. Linnaa ympäröi ylellinen ranskalainen barokkipuisto, joka on säilynyt merkittävimmiltä osiltaan tähän päivään saakka. Puistoa koristavat kuvanveistäjä Adrian de Vriesin patsaat. Tämä on linnan vanhin puutarha, mutta alueelta löytyy myös muita puistoja ja puutarhoja.

Matka Drottningholmiin taittui tunnissa lautalla. Perille pääseen myös bussilla, mutta suosittelen lämpimästi lauttamatkaa. Lautta lähtee Tukholman kaupungintalon kohdalta ja kiertää todella kaunista reittiä, jota voi ihailla kannelta tai ravintolasta. 


Itse linna oli meidän vierailun aikana suljettuna prinssi Alexanderin kastetilaisuuden vuoksi. Onneksi alueella on valtavasti nähtävää myös linnan lisäksi ja sää oli paras mahdollinen puistoalueiden kiertämiseen. Normaalisti linna on auki myös yleisölle ja varmasti poikkean uudelleen tutustumassa myös linnaan.


Drottningholmista löytyy myös upea Kiinalainen paviljonki, josta on tulossa ihan oma postauksensa. Paikka oli lumoava ja kuvamateriaalia tästä johtuen tietenkin ihan loputtomasti.

Kiitos vielä Elisalle matkaseurasta Drottningholmiin!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.