27. syyskuuta 2016

Kirppislöytö Tukholmasta


Jostain kummallisesta syystä teen aina parhaat löydöt reissussa juuri ennen lähtöä. Useita vuosia sitten Lontoossa löysin koko matkan ajan etsimäni takin -80% alennuksella, kun alkoi olla jo kiire kentälle. Tällä kertaa löytö oli Karlskronan perinteisen valaisintehtaan valmistama Rosenbom kynttilälampetti. Lampetti on pöytämallia, mutta mahdollista kiinnittää myös seinään tai kantaa kädessä. Erittäin kätevä sähkökatkoksien aikana! Valmistajan mukaan malli on 1700-luvulta. Lampetin takana on myös paikka tulitikkurasialle.

Hintaa löydöllä oli euroissa alle pari kymppiä. Lampetin todellinen hinta löytyi nopealla googlailulla ja on uutena päälle 80 euroa. Ei siis mikään hurja antiikkiaarre, mutta erittäin hyvä kirppislöytö. Aivan varma en ole lampetin "aitoudesta" – logon kohdalla on niitti, jota ei valmistajan kuvissa näy. Tämä voi tietenkin olla myöhempi korjaus, koska kaikki muu pohjaa ja mittoja myöden täsmää muuten. Kovin vanha tämä ei kuitenkaan ole.

Valomäärä on aivan mieletön, kun kynttilän sytyttää tässä palamaan. Hieman patinaa aion pintaan kuitenkin laittaa, että lampetti istuu paremmin ruokasalin seinälampettien seuraan.

Mitä pidätte löydöstä ja osaako kukaan sanoa, onko näistä tehty paljon kopioita?

3 kommenttia

 1. Hieno löytö ja mukavaa, että se ei ole pelkkä koriste, vaan juurikin sähkökatkosten aikaan kätevä ottaa mukaan kulkiessaan. Kerrotko millä teet patinapinnan. Itsekin haluaisin nopeuttaa patinointia kukkaruukussani, mutta en ole vielä paneutunut asiaan mitenkään. Mukavia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis! Patinan olen käynyt hakemassa lampetteihin Sepältä, joka on siinä asemapihalla vanhan verstaan vieressä. Tähän oli siis ihan joku aine. Kysyn, kun poikkean taas :) Patinoinnista ylipäätänsä tulossa postaus syksy aikana ;)

   Poista
 2. Kiva kun vaivaudut, jään odottamaan postaustasi!

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.