27. heinäkuuta 2016

Verstaalla Jacob & Josef Kohnin tuolit


Verstaalle tuli kuusi kappaletta J.&.J. Kohnin tuoleja, jotka ovat samaa sarjaa kuin muutama vuosi sitten kunnostamani sohva. Tuolit ovat puuosiltaan hyvässä kunnossa istuimia lukuunottamatta. Osa tuoleista on ollut ilmeisesti erikseen käytössä, koska pintakäsittely ei ole kaikissa sama. Valkoiseksi maalatut tuolit menevät kokonaan uusiksi ja muut tuolit puhdistetaan liasta ja pintakäsittely huolletaan.



Istuinvanerit ovat aika sekalaisessa kunnossa – osa on maalattu valkoiseksi ja osa on käsitelty alkuperäistä vastaavaksi. Onneksi yhdessä tuolissa on jäljellä alkuperäinen vaneri, josta saan mallin muihin istuimiin rei'itystä varten. Kaikki muut vanerit menevät siis kokonaan uusiksi. Vanhoja vanereita ei voi käyttää, koska niitä on naulattu ja hiottu huolimattomasti. Ne ovat myös paksumpia kuin alkuperäiset vanerit ovat olleet.


Tuolit valmistuvat ensi viikolla ja vilautan lopputuloksen myös täällä blogin puolella. Verstaan tapahtumia voit seurata nyt myös kätevästi Instagramin kautta @restaurointilaurila

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.