6. heinäkuuta 2016

Puhdas koti ja valkoiset pinnat


Meillä on koko talossa valkoiset lattiat, joita en vaihtaisi mihinkään. Talo kylpee valossa ja tunnelma on aina raikas vaikka ihan hetki sitten ei olisikaan siivottu. Valkoinen lattia vaatii kuitenkin enemmän työtä, kuin esimerkiksi harmaat lattiat, jotka meillä oli edellisessä kodissa. Sama lika lattiassa on väristä riippumatta – valkoisessa se vain näkyy paremmin. Tämä on tavallaan siivotessa myös etu, koska todellakin tiedän onko lattia puhdas vai ei. Olen monella keskustelupalstalla seurannut eri kotien kokemuksia valkoisesta lattiasta. Mielipiteitä on tietenkin monia, mutta valkoinen ei varmasti ole se helppohoitoisin värivalinta lattiaan.

Meillä on moni puhdistusaine aiheuttanut tuhoa varsinkin keittiössä. Tuholla tarkoitan valkoisten pintojen värjäytymistä. Monen huonon vaihtoehdon jälkeen kokeilimme Sanytolin tuotteita ja ne ovat pysyneet edelleen käytössä. Sanytol ei ole aiheuttanut mitään muutoksia valkoisille maalipinnoille ja poistaa rasvan sekä kalkin erittäin tehokkaasti. Puhdistuksen lisäksi aine desinfioi pinnan ilman voimakkaita kemikaaleja.



Siivousvälineistä suosikkini on perinteinen pölyhuiska, joka on valmistettu strutsin sulista. Vähän pidemmällä varrella tämä olisi meillä hieman käytännöllisempi, mutta valmiiksi pidemmät varret olivat muistaaksi valmistettu muovista. Puuseppänä päädyin tietenkin puuhun, eikä tuohon ole mahdottomuus itse vaihtaa pidempää vartta.

Mikä on oma paras siivousvinkkisi? Mitä siivoustuotetta - tai välinettä ilman et pärjäisi?

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.