30. kesäkuuta 2016

Vanha ratsastuskypärä

 


Löysin ullakolla siivotessani sattumalta laatikollisen vanhoja ratsastusvarusteitani. En ole enää vuosiin ratsastanut ja osa tavaroista lähtikin suoraan kirppistavaroihin. Vanhan kypäräni laitoin myös aluksi kirppiskassiin, mutta päädyin sen poimimaan kuitenkin vielä takaisin. Kypärällä on tunnearvoa ilmeisesti sen verran, etten sitä pystynyt myymään pois. Se ei myöskään nykypäivän varusteisiin verrattuna ole yhtä turvallinen kuin uudet kypärät – parempi siis koristeena kuin käytössä jollakin.

Varustelaatikosta jäi siis jäljelle pelkkä kypärä. Olen tätä alkanut pitämään mielessä, kun siivoan pois vanhoja tavaroita joissa on muistoja. Säästä siis valtavien laatikko kasojen sijaan yksi tärkeä esine. Ilmeisesti hyvä tekniikka on laittaa kaikki pois ja napata viime hetkellä se tavara, joka oikeasti jäi mieleen.

Kypärälle löytyi vielä täydellinen paikka eteisen seinältä, missä se on hyvä pari vanhojen laatikoiden kanssa ja lepolestien kanssa. Laatikoista löytyvät tarvikkeet kenkien hoitoon.

8 kommenttia

 1. Ihana "munankuori"! Kyllä herättää muistoja. :) Nyt on tullut jo uusiakin määräyksiä ratsastuskypärien turvallisuusluokituksista, joten tällainen on varmasti paikallaan enää kauniina koristeena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämän kanssa ei ole koskaan tullut pudottua selästä :D

   Poista
 2. Hyvä tekniikka tosiaan, kaikkea ei tarvitse säästää, mutta ei kaikkia muistoja pidä hävittääkään - ja kypärä on kyllä kiva somiste seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos vain saisi kaikki tavarat näin kätevästi karsittua :)

   Poista
 3. Kiva asetelma pöydällä ja kypärä sopii täydellisesti seinälle.

  VastaaPoista
 4. itse aloitin ratsastuksen taas 20v tauon jälkeen ja ensimmäisenä ostin uuden kypärän... vanhan samettisen annoin pikkutyttöjen kepparileikkeihin :), tuohon ihanaan kotiisi tuo samettinen sopii seinälle kuin nenä päähän.
  -sari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Tekisi itsekin mieli herätellä vanhaa harrastusta, mutta ei taida aika riittää :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.