14. maaliskuuta 2016

Pääsiäismunien marmorointi kynsilakalla


Törmäsin jo edellisenä pääsiäisenä tähän koristeluohjeeseen, mutta en ehtinyt sitä kokeilemaan. Nyt päätin napata kaupasta muutaman edullisen kynsilakan ja kokeilla, miten marmorointi kynsilakalla onnistuu. Tämä on myös hyvä tapa hyötykäyttää käyttämättä jääneet värit.


Kaada kynsilakkaa astiaan, jossa on vettä. Vettä ei tarvitse olla kuin sen verran, että saat upotettua munan veden alle. Pinnalle jäävää kynsilakkaa voi pyöräyttää puutikun avulla (esim. grillitikku) kevyesti kuvion aikaansaamiseksi. Älä pyöritä liian kauan ettei lakka tartu tikkuun. Tästä projektista en edes yrittänyt ottaa työvaihekuvia, koska lakka kuivuu todella nopeasti. Kannattaa siis olla vikkelä! Marmoroinnin saa tehtyä tasaisimmin tyhjentämällä munan ensin ja sen jälkeen upottamalla sen veteen. Käytä apuna grillitikkua, jonka päähän muna on helppo jättää kuivumaan.


Tämän postauksen piti tulla jo viikonloppuna, mutta ainakin täällä kaunis kevät vei kaiken huomion. Toivottavasti sielläkin ollaan viihdytty auringossa!

10 kommenttia

 1. Ihana sininen sävy, sopii munien kuviointiin hienosti!

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska helppo ohje. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja munavinkkejä, kokeiluun menevät molemmat.
  T: Nina

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti vinkistä - menee kokeiluun! :)

  VastaaPoista
 5. Loistoidea! Tätä täytyy kokeilla kynsilakan jämillä. Iloista pääsiäistä Sanna! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Toivottavasti oli mukavan keväinen pääsiäinen :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.