18. helmikuuta 2016

Valoa tekstiilien avulla


Olen pidemmän aikaa kaivannut ruokasalin puusohvalle jotakin pehmeää muutaman kanintaljan kaveriksi. Käytän itse ruokasalin pöytää arkisin työpöytänä ja tykkään istua juuri tuolla sohvan puolella. Haaveilin aluksi lampaantaljoista, mutta jossain vaiheessa tajusin niiden olevan aika nopeasti entisiä Vilgotin tassuissa. Vilgotilla on omissa vuoteissa taljoja, joissa on kaljuja kohtia siellä täällä.
 
Päädyin lopulta hakemaan kaupasta ohuen vaahtomuovin, joka leikattiin sohvankannen mittojen mukaan. Päällystin vaahtomuovin vanhoilla pellavakankailla. Ompelin siis yhteen useamman jämäpalan, joita on jäänyt muista hommista. Paloja on kolme eli ei näytä kuitenkaan liian tilkkutäkiltä. Voi olla, että joskus teetetään perinnemateriaaleilla vähän hienompi pehmuste, mutta tämä oli edullinen vaihtoehto testata toimiiko idea ollenkaan. Samalla tein sohvalle myös muutaman tyynyn vaaleammasta pellavasta.
 
Tyynyt ja pehmuste toivat ruokasaliin ja sohvalle juuri sitä, mitä kaipasinkin – pehmeyttä ja valoa. Koiratkin alkoivat kummasti viihtymään sohvalla enemmän.. Pöydän kansi on mielestäni näyttänyt hurjan synkältä, mutta nyt sohvalta loistava vaaleus keventää sitäkin. Onnistunut projekti siis!

10 kommenttia

 1. Todella kaunista <3 Ihanat pehmusteet olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 2. No täällä on juuri samanlainen projekti alkamassa! Paitsi että sohva pitää ensin kunnostaa. ;) Osaatko sanoa, mistä löytyisi hyvää ruudullista pellavakangasta verhoiluun? Olen surffannut pitkin nettiä, mutta en ole löytänyt vielä mieluista. Huomasin blogiasi selatessa, että teillä keittiössä istuintasolla kaunista ruudullista kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keittiössä on ollut ihan Ikean ruutukangasta. Laadukkaampia ruudullisia kankaita valmistaa Romo. Ainakin Porvoosta voi Verhoomo Kronokselta tiedustella näitä kankaita :)

   Poista
 3. Ihana lopputulos! Meillä on myös tumma puuysänky johon kaipaan vaaleutta. Tästähän sai inspiraatiota

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.