25. tammikuuta 2016

Ylellinen vihreä
Tikkurilan vuoden 2016 väriksi on valittu kaunis ja ylellinen vihreä. Vuonoksi nimetty vihreä taipuu moneen – tällä sävyllä saat tuotua tilaan raikasta luonnollisuutta tai dramaattista ylellisyyttä. Aluksi en innostunut ihmeemmin tästä väriuutuudesta enkä muutenkaan miellä itseäni vihreän ystäväksi, kunnes aloin katselemaan kotona ympärilleni. Löytyyhän meiltä todella tumma vihreä tapetti makuuhuoneesta ja eteisessä roikkuu rivissä allekirjoittaneen öljykangastakkeja vihreän eri sävyissä. Vihreää kannan myös kukkakaupasta kotiin. Makuuhuoneeseen olen alusta asti hakenut ylellistä ja hieman hotellimaista tunnelmaa, joka on onnistunut ainakin omaan silmääni hyvin juuri vihreän, harmaan ja punertavan puun yhditelmällä. Vihreä väri symboloi muun muassa luontoa ja rauhaa – sopii siis hyvin tilaan jossa nukumme. Tummempi vihreä luon oikein käytettynä tilaan arvokasta tunnelmaa.

Edellisistä lauseista huolimatta vihreä ei ole ensimmäinen vaihtoehto, kun alan kotiin värivalintoja tekemään. Vihreä on kuitenkin kuin huomaamatta erittäin toimiva tehosteväri ja istuu murrettuina sävyinä luonnollisesti vanhan talon tunnelmaan.


Pitkään olin sitä mieltä, että eukalyptuksen oksat ovat väärän sävyinen vihreä meille. Nyt niitä on tullut ostettua koko puska kerralla kukkakaupassa käydessä. Suhteeni vihreän kanssa taitaa olla yhtä mystinen kuin itse värikin. En ajattele vihreää omaksi värikseni, mutta sitä löytyy niin vaatekaapista kuin sisustuksestakin.

Löytyykö teiltä vihreää? Tai onko jokin muu väri hiipinyt huomaamatta sisustukseen?

Värikästä viikkoa kaikille!

6 kommenttia

 1. Meille vihreä on hiipinyt viherkasvien muodossa. Muuten se ei kyllä ole minunkaan listan kärkipäässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit tuovat kyllä ihanasti raikkautta kotiin vaikka vihreä ei olisi suosikki sisustusväri :)

   Poista
 2. Ite tykkään eri murretun vihreen sävystä ja kesäisin limen vihreä myös menee :). Tänne on laitettu viherkasveja ja muutama vihreä tyyny...toi kivaa kevän/kesän tuntua. Eukalyptys kimppukin löytyy ja minusta on tosi kaunis väriltään hopean vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Päivi! Täälläkin ollaan ihastuttu tuohon hopean vihreään sävyyn. Siinä on samalla jotain talvista ja keväistä :)

   Poista
 3. Meiltä löytyy paljon vihreää. Se on ehdottomasti yksi lemppareistani.

  pilviraitti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin suunnittelemaan mökille vihreää :) Saa nähdä muuttuuko lempiväriksi täälläkin :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.